Cum alegi cea mai bună maşină de frezat piatra?

Cum alegi cea mai bună maşină de frezat piatra?


ValeaCascadelor.ro | Grădină și terasă

23 Mar 2022 | 269 afisari

Mașinile pentru frezat sunt folosite pentru profilarea diverselor materiale. Pot fi utilizate pentru realizarea șanțurilor, a colțurilor, canelurilor sau pentru orice alte prelucrări în piatră, lemn, plastic, oțel sau metal. Pentru materialele dure, prelucrarea se realizează cu o mașină de frezat piatra specială.


Cea mai buna masina de frezat piatra - Poza 1
Cea mai buna masina de frezat piatra - Poza 2

Tipuri de maşini de frezat

Fiindcă există o varietate de materiale care pot fi profilate, există şi mai multe tipuri de maşini de frezat. În funcţie de domeniul de utilizare, acestea se împart în două categorii principale, şi anume: maşini de frezat cu destinaţie generală şi maşini de frezat cu destinaţie specială. În prima categorie sunt incluse modele de maşini de frezat ce pot fi utilizate pentru o un spectru larg de activităţi. Pe de altă parte, cele cu destinaţie specială se utilizează pentru activităţi specifice.

De asemenea, clasificarea maşinilor de frezat se face şi în funcţie de alte criterii. Astfel că:

  • În funcţie de poziţia arborelui general, maşinile de frezat pot fi: orizontale (au arborele aşezat orizontal), verticale (au arborele aşezat vertical) sau universale (masa se poate roti în plan orizontal, dar cu unghi în ambele sensuri).
  • După mobilitate, maşinile de frezat sunt: fixe şi mobile. Cele portabile sunt mai compacte, mai uşor de utilizat atunci când se profilează elemente de dimensiuni mai mici şi au un preţ mai mic. Cele fixe pot fi folosite pentru frezarea plăcilor mari.

Criterii de alegere pentru maşina de frezat piatra

Maşinile de frezat erau dedicate până de curând prelucrării pieselor din metal, în special al formelor ce nu puteau fi obţinute prin turnare. În prezent, utilitatea lor este mai largă şi se folosesc pentru frezarea diferitelor tipuri de materiale. Dacă ai un mic atelier acasă şi te gândeşti să achiziţionezi o maşină de frezat piatra pentru lucrări simple sau ceva mai complexe, trebuie să ai în vedere câteva aspecte:

  • Tipul lucrării

Sunt disponibile o varietate de maşini de frezat destinate pentru uz profesional, industrial sau ocazional. Este important ca atunci când achiziţionezi o astfel de maşină să ştii pentru ce o foloseşti. Dacă execuţiile nu vor fi atât de complexe, o maşină portabilă va fi suficientă.

  • Tipul de maşină

Aşa cum am mai spus, maşinile de frezat se împart în mai multe categorii, în funcţie de poziţia axului rotativ. Cele cu ax orizontal sunt potrivite lucrărilor complexe. Dacă ai nevoie de o freză manevrabilă, alege una portabila.

  • Puterea maşinii de frezat

Din nou va trebui să acorzi atenţie nevoilor pe care le ai. În cazul lucrărilor complexe, e nevoie de o maşină de frezat cu putere bună. Asta înseamnă peste 1000W – un motor mai puternic, ce oferă rezistenţă în timp si eficienţă de lucru.

  • Funcţiile disponibile

Fiind o gamă atât de largă de maşini de frezat, poţi avea în vedere funcţiile disponibile. Bineînţeles, acestea vor influenţa direct preţul, dar şi uşurinţa cu care îţi vei duce la bun sfârşit activităţile de prelucrare.

Care este diferenţa dintre maşinile de frezat şi circularele de tăiat?

Cei mai puţini experimentaţi au tendinţa de a introduce maşinile de frezat piatra şi circularele pentru tăiat plăci în aceeaşi categorie. Însă, e obligatoriu de menţionat faptul că aceste două tipuri de maşinării sunt total diferite, dar complementare.

Atunci când e nevoie doar de tăia propriu zis o placă, se folosesc circulare pentru tăiat placi. Acestea doar taie plăcile, fără a putea fi folosite pentru şlefuirea sau frezarea materialelor. Pe de altă parte, o maşină de frezat poate fi utilizată pentru a profilarea colţurile plăcilor, pentru a realiza şanţuri sau diferite caneluri. Astfel că, maşina de frezat completează ceea ce nu poate fi efectuat cu ajutorul unui circular.

aqualine.ro/
aqualine.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER