De ce unelte avem nevoie pentru a monta faianta si gresie?

De ce unelte avem nevoie pentru a monta faianta si gresie?


Iata ca sunteti deja in posesia modelelor preferate de faianta si gresie. Au costat destul de mult, caci «obrazul subtire cu cheltuiala se tine», nu? Acum doriti sa le montati singur, dar nu aveti nici unelte, si nici experienta. Astazi o sa va prezentam cateva dintre uneltele de care aveti nevoie la montarea placilor ceramice.


De ce unelte avem nevoie pentru a monta faianta si gresie?

In primul rand, taietorul de ceramica. Instrumentul e simplu: placa se fixeaza intr-un cadru fix si este taiata cu ajutorul unei rotite mobile.

Daca placa este mai groasa, se trece rotita de mai multe ori peste ea. Apoi apasati manerul si placa se crapa pe directia crestata. Taietoarele de cermica se gasesc in orice magazin din Valea Cascadelor care ofera gresie si faiante, dar puteti si inchiria unul daca nu vreti sa-l cumparati.

 Un alt instrument este clestele pentru ceramica; se foloseste cand se fac taieri neregulate. Placa ceramica se cresteaza cu un taietor de sticla sau cutit utilitar, dupa care se ciobeste cu clestele, incet, bucatica cu bucatica, pana se obtine forma dorita. In urma clestelui raman portiuni mai zimtate, asa ca placa respectiva va fi folosita in zone mai putin vizibile.

Un staf util: cioburile care sar din cleste va pot rani, asa ca folositi ochelari de protectie.

aqualine.ro/
aqualine.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2023 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER