Plante cu crestere rapida pentru gradina ta

Plante cu crestere rapida pentru gradina ta


Nimic nu se compara cu placerea de a vedea cum o planta creste sub atenta ta ingrijire, fie ca este vorba de o planta decorativa de interior sau de una din plantele din gradina.

piatraonline.ro
piatraonline.ro

In general ai nevoie de cel putin cateva luni, in cazul florilor sau legumelor, si cativa ani in cazul arborilor pentru a sesiza centimetri in plus sau pentru a vedea primele fructe coapte. Exista plante care in cateva luni sau chiar saptamani ajung la maturitate sau se transforma radical. Sunt asa numitele plante cu crestere rapida. Care sunt acestea?

Plantele de gradina care cresc repede sunt: galbenelele, stanjenelul (atentie, este o planta invaziva), astrul mexicului care are frunze delicate si se gaseste intr-o mare variatate de specii, macul si, nu in ultimul rand, crizantemele care iti pot decora gradina foarte rapid in culorile portocaliu, lavanda, alb si burgundia. Aceste plante nu numai ca vor creste destul de repede, dar sunt si rezistente si cresc in conditii meteorologice mai dificile.

Daca te gandesti la o salata facuta din plante crescute in propria gradina, vei astepta ceva mai putin in cazul ardeilor grasi (pot fi culesi in 70 de zile de la plantare), dovleceilor, castravetilor ( dupa aproximativ 60 de zile), salatei verde (in maximum 50 de zile), ridichiilor (in aproximativ 40 de zile), spanacului si fasolei verde care dupa aproximativ 50 de zile poate fi recoltata.

Daca ai o gradina si vrei sa ai umbra foarte repede, trebuie sa alegi arbori care cresc foarte repede cum ar fi ulmul, salcia, nucul, teiul (anumite specii) si platanul . Acesti arbori pot creste cu aproximativ 3 metri pe ani ceea ce inseamna ca in doar cativa ani va pot proteja curtea de ploaie, vant sau soare in mod eficient.

Nu uitati ca plantele cu crestere rapida se amplaseaza in vecinatatea celor cu ritm de crestere mai incet pentru a le asigura primelor un spatiu optim de extindere. Ritmul de crestere depinde foarte mult si de modul in care sunt ingrijite asa ca nu exista reguli infailibile in ceea ce priveste timpul necesar dezvoltarii fiecarei plante in parte.
Îți recomandăm
Leagan Cunda
Fotoliu balansoar Timpana Sanremo, negru
Jardiniera Autumn Rectangular
Stropitoare Antic Line Roses de Provence
retroboutique.ro
retroboutique.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2021 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER