Nopti de poveste intr-o gradina plina de lumina


Nopti de poveste intr-o gradina plina de lumina


Sfaturi utile | Publicat la 15 Aug 2012 | 5511 afisari


Indiferent cat efort depui in a decora si a aranja gradina, dupa lasarea serii totul se transforma in umbre si intuneric. Nu si daca o pui in valoare prin lumini care sa ii scoata in evidenta geometria si liniile naturale. Iar o piscina sau o fantana devine de zece ori mai interesanta intr-un joc de lumini bine pus in scena.


Nopti de poveste intr-o gradina plina de lumina - Poza 1
Nopti de poveste intr-o gradina plina de lumina - Poza 2
Nopti de poveste intr-o gradina plina de lumina - Poza 3
Nopti de poveste intr-o gradina plina de lumina - Poza 4
Nopti de poveste intr-o gradina plina de lumina - Poza 5
Nopti de poveste intr-o gradina plina de lumina - Poza 6

De cand LED-ul a trecut de la dimensiunea micilor puncte rosii sau verzi la instalatii sofisticate, este aproape inacceptabil sa nu le folosesti pentru a prelungi frumusetea gradinii tale dincolo de inserat. Poti sa iti pui imaginatia la treaba deoarece ai de ales din o varietate foarta larga, atat ca forme cat si culori. In plus nu trebuie sa iti faci griji de consumul de energie electrica, LED-urile fiind extrem de economice.
Spoturile impamantate pot fi instalate la baza arbustilor sau  in spatele plantelor inalte, cum ar fi ferigile, pentru a crea un efect spectaculos. Poti alege spoturi cu lumina alba rece care sa alterneze cu lumina alba calda pentru un efect sporit.

In spatii deschise poti amplasa aceste spoturi aleator, alternandu-le pe cele mici cu cele mari pentru a crea imaginea boltei ceresti.
Pentru iluminarea aleilor se poate  merge pe aceeasi varianta, a spoturilor impamantate, dar se poate apela si la “piticii de gradina” care raspandesc lumina vertical, intr-un mod discret sau care pot fi astfel amplasati incat sa se creeze un joc de lumini interesant. Acestia pot avea diverse forme sau inaltimi si pot fi orientati catre interior sau, daca aleile sunt strajuite de plante viu colorate, catre exterior, pentru a le pune in valoare.

Daca ai in gradina pietre masive, poti folosi spoturi mai puternice care sa le supradimensioneze sau care sa imprastie lumina pe suprafete mai mari.

Desi ai numeroase optiuni privind culorile luminii spoturilor, nu trebuie sa exagerezi. Spoturile colorate sunt recomandate in general pe marginea piscinei sau pe marginea aleilor pietruite. Lumina alba, clasica, se recomana la iluminarea unei cladiri sau poate fi plasata in mijlocul plantelor pentru un efect vizual placut.

Piscina poate fi creativ imprejmuita de surse de lumina care traseaza forma reala a acesteia, dar in aceeasi masura se pot crea forme diverse care sa sparga monotonia.  Spoturile de lumina special concepute pentru instalarea in apa pot transforma o simpla baie in piscina intr-o baie de lumina si relaxare.

Daca instalarea unor astfel de spoturi nu iti este la indemana, poti apela la metode ceva mai greu de gestionat, dar cu un efect la fel mare cum ar fi folosirea lumanarilor in recipiente mici de sticla care pot fi amplasate discret in gardina, pe alei sau chiar in crengile copacilor mai inalti.

Surse foto: www.balehomedesign.com, www.apartmentsinteriordesign.com, www.backyardcitypools.com, www.winlights.com
 


Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.roAdauga comentariul tau
Despre Ciprian Paunica
Avatar Ciprian Paunica

Grafician la baza, membru fondator ANADEEA Advertising in anul 2005, initiator a nenumarate ..

Contact valeacascadelor.ro