Tavane false inedite pentru decorarea casei tale

Tavane false inedite pentru decorarea casei tale


In functie de designul ales, plafonul poate fi un detaliu cheie care sa atraga atentia in interior, completand in mod discret imaginea de ansamblu. Nu este atat de ușor sa alegi optiunea de finisare, avand in vedere varietatea de materiale și metode. Iata cateva idei inedite, cu care vei putea obtine un plafon fals inedit.

vivre.ro
vivre.ro

Tavane false inedite pentru decorarea casei tale - Poza 1

Redarea pe contraste

In mod traditional, plafoanele fie ca sunt false, fie ca sunt traditionale, sunt realizate in alb sau intr-o gama de culori pastelate, mai rar intalnindu-se nuante de gri sau albastru. Cu toate acestea, culorile luminoase saturate, nu sunt mai putin atractive. Elegante, lucioase sau mate, plafoanele de culori inchise - cobalt, maro inchis, negru, pot fi realizate ca tavane false inedite. In acest caz, restul camerei este realizat cu pereti, textile si podele in contrast, cu elemente de decor luminoase. In camerele copiilor un plafon fals, cu dungi care au aceeași dimensiune a benzii,  in culori luminoase și pastelate de galben, auriu, portocaliu, albastru, rosu, verde deschis sau luminos in combinatie cu alb sau bej, poate arata destul de inedit.

Pentru oricine este lipsit de talent artistic, exista tavane false inedite, care sunt vandute in magazinele online de specialitate. Maeștrii sunt sfatuiti sa cumpere tot setul de materiale dintr-un singur loc, pentru a exista compatibilitate intre ele. Ca optiune, poti selecta mai multe modele care se potrivesc stilului și poti compune imaginea facand segmente cu culori contrastante.

Tavane false inedite din lemn sau imitatie

Tavanele din lemn sunt intotdeauna in voga, schimbandu-se doar variatiile de aplicare, prin tipul materialului sau prin dimensiune, intreaga suprafata fiind asamblata la intervale egale, pentru a obtine un intreg. Cu un astfel de plafon, naturalitatea iese in evidenta, lemnul nefiind vopsit, ci tratat cu mijloace speciale care pun accentul pe structura sau lac.

Tavanul fals poate fi aranjat intr-un mod inedit, ca și in cazul podelelor sau intr-o anumita ordine, creand figuri geometrice. Pentru a realiza tavane false inedite , se pot folosi materiale intr-un  ton de culoare sau, alternativ, folosind segmente intunecate și luminoase.

Uneori, cu scopul de a facilita greutatea structurala a plafonului sau din motive financiare, in loc de tavan din lemn natural, oamenii folosesc imitatii laminate.

Folosind placi laminate, ai o selectie larga de structuri și culori, la preturi accesibile și cu un design inedit. Nu trebuie evitate placile din spuma poliuretanica  de diferite forme si design cu care poti crea tavane false inedite.

Nori, stele sau o gradina inflorita

Odata cu dezvoltarea tehnologiei digitale a crescut calitatea imaginilor, astfel incat imprimarea placilor pentru tavane false, este aproape imposibil de distins de imaginile reale. Prin urmare, plafonul poate fi un albastru ceresc, cu nori de lumina și galaxii indepartate sau flori de cires, pentru cine prefera stilul floral.

Geometrie interesanta

In magazinele specializate se gaseste o mare selectie de tavane false, realizate din placi din spuma, cu un decor inovator, cum ar fi: praf de diamante, patrate sau triunghiuri etc., astfel incat, rezultatul sa fie un model inedit pe intreaga suprafata. Peretii din interior pot ramane albi sau vopsiti in mai multe culori care corespund plafonului si in functie de designul camerei.

Adaugarea de accente

Chiar și cel mai comun tavan fals, din gips carton, se poate transforma fabulos, intr-un tavan fals inedit, daca vei folosi corect iluminarea cu spoturi, LED-uri și benzi LED sau cablu de fibra optica. Daca inainte corpul de iluminat principal era un candelabru, astazi poti lumina suplimentar incaperea batand din palme. Astfel, este posibil sa se creeze tavane false inedite, cu diverse efecte optice. Mai mult decat atat poti crea stelele, care pot fi vazute prin ferestrele false. Cadrele din cauciuc, poliuretan sau lemn vor adauga adancime, iar "cerul" va crește in inaltime, ceea ce va intari iluzia.

somproduct.ro
somproduct.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER