Modele de gresie si faianta

Modele de gresie si faianta


Alegerea modelelor de gresie si faianta pentru casa noastra este de cele mai multe ori una grea: ce dimensiune se potriveste, ce culori si ce combinatii sa alegem, ce senzatie vrem sa cream, care modele de gresie si faianta sunt la moda etc. Haideti sa incercam o ierarhizare a acestor modelele de gresie si faianta, astfel incat aceasta alegere sa fie una mai usoara.


Modele de gresie si faianta

Dimensiunea placilor de gresie si faianta

Din punctul de vedere al dimensiunilor, placile de gresie si faianta se pot clasifica in patrate sau dreptunghiulare. Cele mai des intalnite dimensiuni sunt 20 pe 25 cm, 25 pe 25cm, 20 pe 30 cm, 30 pe30 cm, 31 pe 31, 33 pe 33 cm, 40pe 40 cm). Acum, care dintre aceste modele este cel mai potrivit? Raspunsul ni-l va oferi spatiul in care urmeaza sa fie montate placile ceramice: intr-o baie sau bucatarie mica sau ingusta este recomandata faianta dreptunghiulara, montata pe verticala. Cu cat incaperea este mai mica, cu atat dimensiunea gresiei trebuie sa fie mai mica.

Ca un exemplu, intr-o baie de bloc, montarea placilor de faianta de 20 pe 30 cm, asezate pe verticala, va crea senzatia de inaltime, de spatiu mai mare. La acest tip de faianta se poate opta pentru gresie patrata, de aceasi dimensiune cu latura mai mica a faiantei: 20 pe 20 cm.

Aspectul exterior: gresie si faianta mata sau lucioasa

Un alt criteriu de a clasifica modelele de gresie si faianta este cel al aspectului exterior: mata sau lucioasa. Ce alegem? Revenim la cele precizate mai sus: depinde de incapere si de senzatia pe care vrem sa o cream. Gresia si faianta lucioasa relfecta lumina; drept urmare, incaperea in care vor fi montate va fi mai luminoasa. La polul opus, modelele de gresie si faianta mate absorb lumina, creind o atmosfera mai intima si mai eleganta.

Revenind la exemplul baii de bloc, o baie mica in care montam gresie si faianta lucioasa va parea mai luminoasa iar una in care montam placi mate va fi mai eleganta. Ca un sfat suplimantar, si intr-un caz si in celalalt, nu uitati de rolul oglinzii: o oglinda mare va aduce un plus de lumina. Foarte important: evitati montarea de combinatii de gresie lucioasa si faianta mata (sau invers); riscati sa alunecati in panta kitsch-ului.

Alegerea culorilor pentru gresie si faianta

Aici sfaturile noastre pot fi in totala contradictie cu gusturile dvs. Modelele de gresie si faianta existente pe piata sunt nenumarate. Inventivitatea si gusturile designerilor de placi ceramice nu cunosc limite: culori de la cele mai pale la cele mai puternice, modele care imita parchetul, lemnul natural, marmura, granitul etc.

Putem totusi sa incercam cateva sugestii. Culorile deschise vor crea senzatia de lumina. Alegerea nuantelor pastelate de verde, albastru, portocaliu, galben va crea o atmosfera calda, relaxanta.

Alegerea modelelor puternic colorate va scoate incaperea din anonimat, senzatia fiind una de forta si energie.

Ca un sfat de care puteti tine cont: la moda sunt combinatiile contrastante. De exemplu, puteti monta gresie bej deschis pe trei preti, pe cel de-al patrulea montand faianta wenge. Si in privinta gresiei puteti incerca diferite combinatii, una extrem de atractiva fiind ce numita "tabla de sah" - gresie de doua culori montata alternativ.

In loc de concluzii: Valea Cascadelor are mai multe solutii decat va imaginati

Pana la urma, indiferent de alegerea pe care urmeaza sa o facem, important este ca rezultatul final sa ne placa si sa ne reprezinte. Va invitam sa va luati o jumatate de zi si sa mergeti in Valea Cascadelor. Aici veti putea vedea pe viu mii de combinatii. Majoritatea expozantilor au in magazine modele de gresie si faianta combinate in cele mai variate stiluri.

micul-meserias.ro/
micul-meserias.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER