Vopsirea si zugravirea peretilor. Sfaturi utile


Vopsirea si zugravirea peretilor. Sfaturi utile


Sfaturi utile | Publicat la 10 Feb 2010 | 6143 afisari


Inainte de a va apuca de treaba, asigurati-va ca aveti o cantitate suficienta de vopsea pentru a vopsi tot ce v-ati propus. In cazul in care cumparati mai mult de o cutie cu vopsea, aveti grija de asemenea ca vopseaua din toate recipientele sa aiba aceeasi nuanta.
Cititi cu atentie instructiunile si asigurati-va ca stiti cum sa curatati trafaletii sau pensulele si eventualele scurgeri de vopsea.Tineti cont de asemenea de timpul de uscare si de re-acoperire, pentru ca este posibil ca aceste perioade sa varieze in functie de temperatura/umiditate. Aplicarea celui de-al doilea strat se face numai dupa ce s-a uscat primul strat, conform instructiunilor de pe eticheta produsului.

Asigurati o buna ventilare a incaperilor pe care le vopsiti, indiferent de natura vopselei utilizate, fie ca este vopsea pe baza de solventi sau apa.

Daca in instructiunile producatorului nu se specifica altfel, amestecati bine vopseaua inainte de a incepe vopsirea deoarece componentele se pot separa in timpul depozitarii.

Vopsirea peretilor din zidarie la interior

- indepartati eventualele zone friabile, efectuati reparatii pe zonele respective si amorsati zona reparata

- nu aplicati vopsele lavabile peste var, huma, sau vopsele de slaba calitate (rezistente la stergere)

- indepartati total peliculele de var sau huma si amorsati suprafata. In cazul vopselelor de slaba calitate, aplicati 1-2 straturi de amorsa avand ca scop consolidarea stratului de vopsea.

- asigurati-va ca tencuiala sau gletul aplicat sunt uscate si slefuite corespunzator

- aplicati intotdeauna pe zidaria noua o amorsa compatibila cu produsul de vopsire pe care l-ati ales. Este recomandabil ca intregul sistem amorsa-vopsea sa fie cumparat de la acelasi furnizor.

- aplicati vopseaua lavabila in minim 2 straturi in functie de recomandarea fabricantului, respectand recomandarile de dilutie si timpul de reacoperire.

Vopsirea peretilor din zidarie la la exterior


- in cazul aplicarilor de vopsele superlavabile de exterior asigurati-va ca tencuiala este maturata (are mai mult de 28 de zile de la aplicare). In caz contrar exista riscul ca bazicitatea cimentului din compozitia tencuielii sa distruga atat structura vopselei cat si a pigmentilor.

- aplicati amorsa recomandata si respectati timpul de uscare prescris.

- aplicati de preferinta o vopsea superlavabila de exterior in doua straturi.

- aplicarile se fac de sus in jos si din muchie in muchie, in mod continuu pe toata suprafata, astfel incat sa nu apara urme inestetice ale asa ziselor „nade”

- asigurati-va ca aveti conditii atmosferice prielnice. Este necesar sa nu ploua cel putin in urmatoarele 7-8 ore. Nu aplicati produsele de exterior pe suprafete aflate sub actiunea razelor solare sau imediat dupa trecerea acestora. Suprafata pe care se aplica vopselele de exterior trebuie sa aiba o temperatura de max +35°C.

- in cazul produselor structurate (vopsele sau tencuieli) respectati toate recomandarile restrictive de mai sus.
- asigurati-va ca meseriasii pe care i-ati ales au experienta necesara (au mai lucrat cu astfel de produse). Cereti-le eventual sa efectueze o proba de lucru pe o suprafata mai putin vizibila.

SURSA: fabryo.com


Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.roAdauga comentariul tau
Despre Ciprian Paunica
Avatar Ciprian Paunica

Grafician la baza, membru fondator ANADEEA Advertising in anul 2005, initiator a nenumarate ..

Contact valeacascadelor.ro