Cum alegem cea mai potrivita pensula

Cum alegem cea mai potrivita pensula


Nu cred ca exista cineva care sa nu fi vopsit macar o data un gard, o usa, un toc de geam ori altceva. Atunci cand alegi pensula potrivita, treaba merge ca pe roate. Nu acelasi lucru se intampla cand pensula e ori prea mare, ori prea mica si vopsitul devine un chin care te aduce la disperare.


Cum alegem cea mai potrivita pensula

Cateva sfaturi in acest sens nu deranjeaza pe nimeni. Ba chiar pot fi utile, mai cu seama pentru neprofesionisti. Pentru inceput, trebuie sa stiti ca exista mai multe tipuri de pensule pentru zugravirea peretilor:
- pensule pentru vopsea, lac, email
- pensule pentru varuit si aplicat vopsea cu clei
- pensule anti-statice
- pensule pentru lipirea tapetului
- pensule pentru glafuri, pentru decoratori
Din punctul de vedere al calitatii, pensulele sunt de doua tipuri: cu par natural si cu par sintetic. Pentru vopselele pe baza de latex, folositi pensule cu par sintetic, pentru ca isi vor pastra forma si duritatea.
Pentru a le curata, dupa ce le-ati folosit, spalati-le cu apa calda cu sapun, clatiti-le bine si lasati-le la uscat. Astfel, le veti putea folosi din nou, ori de cate ori veti avea nevoie. Pentru vopselele pe baza de ulei, sunt indicate pensulele cu par natural sau sintetic. Pensulele cu par natural sunt cea mai buna optiune atunci cand vopsiti cu emailuri sau aplicati un strat protector. Pentru a curata pensulele, in acest caz, spalati-le cu o solutie speciala sau terebentina. Ca sa cumparati o pensula buna exista o singura solutie: trageti usor de parul pensulei si daca ies 2-3 fire, atunci inseamna ca pensula nu este de calitate buna. O pensula buna poate fi folosita de mai multe ori.

In plus, dimensiunea pensulei pe care vreti s-o cumparati depinde de suprafata pe care doriti sa o vopsiti:
- pentru suprafetele exterioare mari, folositi o pensula lata de aproximativ 10 cm si groasa de pana la 2,5 cm.
- pentru peretii interiori si pentru tavan, folositi pensule cu latimi intre 7-10 cm.
- daca doriti sa interveniti cu vopsea in colturi, fie ca e vorba de exterior sau interior, folositi o pensula de 5 cm latime, cu marginile ascutite.
- pentru vopsirea mulajelor si a lemnului, fie ca sunt in interior sau exterior, folositi pensule de 2,5-4 cm latime.
- la tocurile geamurilor, atat la interior cat si la exterior, folositi pensule de 2,5-4 cm latime, cu unghi larg de aplicare.
iedera.ro
iedera.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2023 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER