Idei pentru decorarea camerei: masti venetiene


Idei pentru decorarea camerei: masti venetiene


Sfaturi utile | Publicat la 01 Ian 2009 | 16479 afisari


Am renovat casa; peretii sunt goi, mobila este pe pozitie. Ce urmeaza? Decoratiunile. Putem apela la clasicele tablouri. Dar putem avea si alte idei pentru decorarea camerei. Una dintre ele: mastile venetiene. Aurii, argintii, rotunde, ovale, imbracate cu matasuri, pene, strasuri, pietre pretioase, dantele, turbane, broderii cu fire aurite.


Idei pentru decorarea camerei: masti venetiene - Poza 1

Avandu-si traditia in balurile mascate care au facut celebru luxul si extravaganta evului mediu occidental, mastile venetiene s-au impus in timp ca obiecte decorative. In ziua de azi, cand carnavalurile nu mai sunt ce au fost odata, minunatele opere de arta au devenit element de decor al spatiilor de locuit si nu numai.

De unde interesul pentru aceste obiecte de decor? In primul rand datorita unicitatii fiecareia dintre ele. Mastile originale sunt create manual, fiecare dintre ele avand forme, culori si accesorii unicat. Peretele decorat cu o mica (sau mai mare) asemenea bijuterie va vorbi de la sine de gustul si rafinamentul proprietarului.

Mastile venetiene pot fi create in stil baroc, medieval sau modern. Aceste chipuri din ceramica, piele, catifea sau gips, impodobite cu clopotei, pene multicolore, cristale sau diamante.

Putina picanterie

Legenda spune ca inca din antichitate mastile venetiene erau folosite de nobilii avuti pentru a se ascunde de ochii indiscreti atunci cand se furisau la ceas de noapte in iatacurile doamnelor cu care intretineau relatii extraconjugale. Se spune ca apogeul a fost atins in secolul 16, atunci cand venetienii purtau asemenea masti tot anul. Ascunsi in spatele figurilor de panza, piele, garnisite cu obiecte de decor si colorate pestrit, mai mult sau mai putin tinerii venetieni puteau face tot ce le poftea inima, la adapostul anonimatului.

Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.roAdauga comentariul tau
Despre Ciprian Paunica
Avatar Ciprian Paunica

Grafician la baza, membru fondator ANADEEA Advertising in anul 2005, initiator a nenumarate ..

Contact valeacascadelor.ro