Usi de interior - cateva sugestii

Usi de interior - cateva sugestii


   Desi le observam in treacat, de putine ori stam sa admiram usile de interior. Mobila, peretii, parchetul iti atrag mult mai mult atentia, dar cu siguranta remarci “de la usa” daca aceasta se incadreaza sau nu in designul interior.

baterii-lux.ro/
baterii-lux.ro/

Usi de interior - cateva sugestii
Usi de interior - cateva sugestii
Usi de interior - cateva sugestii

   Alegerea unei usi de interior este o operatiune delicata. Orice usa are doua parti astfel ca trebuie sa se potriveasca deopotriva cu cele doua camere intre care face legatura. Din fericire, posibilitatile de a alege sunt, astazi, foarte largi si poti decora casa asa cum iti doresti. Poti alege o usa glisanta, una transparenta sau chiar o „usa” din material textil. Astfel, daca iesi putin din tiparul traditional usile de interior pot imbogati experienta vizuala din casa ta fiind si foarte practice.
   Un aspect important este functionalitatea. Usa ar trebui sa indeplineasca in acelasi timp mai multe conditii:
   - Sa impiedice cat mai mult zgomotul, mai ales daca usa face trecerea dintr-o camera in alta. O usa din lemn masiv este mult mai eficienta decat o usa cu geam. Daca aceasta face legatura catre o terasa de pe care poti admira o priveliste minunata, o usa din geam se va incadra perfect.
   - Sa nu impiedice functionalitatea din camera sau holuri. Modul de deschidere poate sa fie astfel ales incat spatiile mici sa nu fie complet blocate. Daca este posibil, se poate apela la usi glisante, insa acestea trebuie sa fie de calitate astfel incat sa reziste in timp.
   - Sa aiba o anumita rezistenta la incendiu. Acest lucru este important mai ales pentru camera in care sunt valori importante cum ar fi opere de arta sau colectii de carti. Daca apelezi la un furnizor de calitate, acesta va fi in stare sa iti spuna si cat de rezistenta la incendiu este usa pe care o vinde.
   - Nu in ultimul rand, sa se integreze in designul interior. Lemnul este cel mai apreciat si se potriveste, in functie de culoare, deopotriva stilului clasic sau modern. Usa poate fi atent decorata astfel incat sa faca parte din peisaj. Mai mult, fiecare parte a usii poate sa aiba o alta culoare si un alt stil, lucru mai dificil de obtinut la o usa tip termopan sau din alte materiale.
   Oricum ai alege, trebuie sa te gandesti la o usa ca la o piesa de mobilier si trebuie sa investesti timp, si de ce nu, bani, pentru a gasi ceea ce se potriveste casei tale.

Surse Foto : 

www.usiglisante.t6.ro/index.php?usi-glisante=usi-glisante-interior&cat
www.custommade.com/custom-leaded-glass-doors/by/sacramentoglassworks/
www.saunainter.com/en/sauna_doors/andres_steam_doors/andres_steam_bath_doors_tld_1_10/tasau_6x19v_hall_tld1_10/

elefant.ro
elefant.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER