Alegerea aparatului de aer conditionat

Alegerea aparatului de aer conditionat


Caldura verii bate la usa, ca in fiecare an. Acum este momentul cel mai potrivit pentru a ne interesa si decide cum alegem un aparat de aer conditionat potrivit. Vom cumpara un aparat de aer conditionat cu mai multi BTU pentru o camera mai mare. Intr-o aproximare grosiera, se aloca 100-150 BTU pe metru patrat. Depinde cat de caldurosi suntem!


Alegerea aparatului de aer conditionat

In primul rand, ofertele de aer conditionat se vor lauda cu cati BTU are un aparat. Dar ce este BTU? Acronimul provine de la British Thermal Units. Pe scurt, reprezinta cantitatea de caldura necesara pentru a ridica temperatura unuei jumatati de kilogram de apa cu 1 grad Fahrenheit. Si la ce ne foloseste?

Al doilea mare criteriu il constituie cantitatea de enegrie electrica pe care o consuma un aparat de aer conditionat. Aici aparatele de aer conditionat se clasifica in clase energetice. De obicei, vom avea la indemana aparate din clasa A sau B. A este mai economica, B este mai consumatoare. Evident, pretul celor din clasa A este mai mare, insa se recupereaza din factura de la energie. O solutie pentru "racorirea" mai multor camere este cumpararea unui aparat de aer conditionat dublu split.

Si pentru ca am vorbit de consum, ajungem la compresor. Compresorul este acel motor care comprima agentul de racire ( freonul numit generic ). Principiul de functionare este similar cu al frigiderului. Se ia caldura din camera si se "arunca" afara. Avem nevoie de un aparat de aer conditionat cu un compresor bun, el fiind inima instalatiei. Daca dorim sa folosim aparatul si pentru incalzire, atunci alegem un aer conditionat cu inverter.

Si in final, ne gandim ce marca de aer conditionat sa alegem. Prima oara ne uitam la marci consacrate. Ofertele de pe piata sunt insa variate si putem opta pentru alti producatori. Concurenta continua face ca oferta sa fie din ce in ce mai mare putand sa alegem din variatele sisteme de racire si aer conditionat.

SURSA: renovat.ro

iedera.ro
iedera.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER