Cazanele cu gazeificare pe lemne, peleti si biomasa


Cazanele cu gazeificare pe lemne, peleti si biomasa


Sfaturi utile | Publicat la 29 Ian 2014 | 13279 afisari


Cazanele cu combustibil solid functioneaza pe: peleti, ovaz, boabe de porumb, lemn depozitat uscat, huila, praf de carbune, carbune marunt, amestec de carbune / cocs, amestec de carbune/praf de carbune, lignit, brichete de huila, brichete de lignit, brichete de lemn, deseuri de lemn, span de lemn.


Cazanele cu gazeificare pe lemne, peleti si biomasa - Poza 1
Cazanele cu gazeificare pe lemne, peleti si biomasa - Poza 2
Cazanele cu gazeificare pe lemne, peleti si biomasa - Poza 3
Cazanele cu gazeificare pe lemne, peleti si biomasa - Poza 4

PEREKO este marca inregistrata, apartinand Envo Group – Polonia.
Tehhnologia folosita de ENVO Group pentru realizarea acestor cazane, este una de ultima generatie din aceasta rezultand produse de o calitate exceptionala.
Utilizarea de oteluri speciale certificate P256GH de 5, 6 ,8 respectiv 10 mm pentru realizarea instalatiilor care functioneaza sub temperatura si presiune ridicata, garanteaza durabilitatea si siguranta schimbatorului de caldura. Fiecare cazan Pereko este proiectat si realizat conform Normei PN-EN-303-5 din Polonia.Garantia acordata pe mai multi ani pentru schimbatoarele de caldura ( 6 ani ), respectiv pentru etanseitatea imbinarilor sudate ( 10 ani ) are ca rezultat situarea societatii ENVO Group intre producatorii fruntasi din Polonia.

Cazanele din seria KSW Plus ( 12 – 300 kW ), sunt cazane cu gazeificare pe lemne, brichete sau carbuni, dotate cu modul de comanda electronic care opereaza doua pompe de circulatie si ventilatorul cu turatie variabila, modul la care se poate conecta si cronotermostat de ambient. Autonomia de combustibil a acestor cazane este de pana la 18 ore. Sarcina modulului de comanda electronica montat pe cazanul KSW Plus este mentinerea temperaturii fixate si comanda procesului de ardere a combustibilului.
    Avantaje ale acestor cazane:
- usor de intretinut si curatat;
- nu au consumabile ceramice;
- posibilitate de a regla tirajul gazelor arse, fiind dotate cu subar pe racordul cazanului la cos;
- garantia de 6 ani pentru corpul cazanului, 10 ani pentru etanseitatea imbinarilor sudate, respectiv 2 ani pentru ventilator, modul electronic si termometru.

Cazanele din seria KSP Duo functioneaza pe: peleti, ovaz, boabe de porumb, lemn depozitat uscat, huila, praf de carbune, carbune marunt, amestec de carbune / cocs, amestec de carbune/praf de carbune, lignit, brichete de huila, brichete de lignit, brichete de lemn, deseuri de lemn,span de lemn.

Combustibilul poate fi introdus in doua moduri:
cu sitemul de umplere prevazut cu rezervor de dozare sau prin alimentare manuala. Arzatorul inovativ PSQ face posibila arderea carbunelui marunt si a deseurilor de lemn.

Reglarea continua prin sistemul inteligent de comanda LOGIC, limiteaza in mare masura emisia in atmosfera a materiilor de combustie nocive, respectiv reduce cu 30% consumul de combustibil. Optimizarea consumului de combustibil influenteaza prelungirea timpului de functionare a cazanului la o incarcare si prin aceasta asigura un comfort mai mare utilizatorului. Sistemul de comanda LOGIC alimenteaza (dirijeaza) trei pompe:a incalzirii centrale, a apei calde menajere si a incalzirii prin pardoseala si poate fi atasat la el si cronotermostat de ambient.


Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.roComentarii articol


Avatar mihai gabriel
mihai gabriel

31 Dec 2018ma intereseaza oferta la centrala mixta lemn gazeificare si biomasa de 40 max 50kw vreau sa i montez buncar de peleti sau biomasa
Avatar
03 Ian 2019

Buna ziua, noi nu comercializam niciun fel de produse. Va recomand sa va adresati site-urilor de specialitate (magazine online de profil).

Adauga comentariul tau
Despre Ciprian Paunica
Avatar Ciprian Paunica

Grafician la baza, membru fondator ANADEEA Advertising in anul 2005, initiator a nenumarate ..

Contact valeacascadelor.ro