Dilema mea: parchet laminat sau stratificat?


Dilema mea: parchet laminat sau stratificat?


Sfaturi utile | Publicat la 01 Ian 2009 | 13475 afisari


Cand vine vorba despre parchet, multi dintre clientii nostri se afla in fata unei dileme: parchet laminat sau stratificat? Aici parerile sunt impartite: ambele variante au sustinatori, dar si opozanti.


Dilema mea: parchet laminat sau stratificat? - Poza 1

Sustinatorii parchetului stratificat spun ca acesta este mai „cald” decat cel laminat, aceasta calitate venind din faptul ca lamelele sunt mai groase si, in plus, sunt fabricate din lemn. Iar lemnul este, oricine stie, mult mai „prietenos” decat alte materiale. Parchetul laminat este confectionat dintr-un fel de rumegus presat si lacuit.

Din acest motiv, parchetul stratificat poate fi raschetat si lacuit de cateva ori, in vreme ce parchetul laminat poate fi smirgheluit si lacuit doar daca a fost lacuit imediat dupa montare. In plus, la fel ca si cel stratificat, parchetul laminat este usor de intretinut, nu se umfla si nu se pateaza, calitati esentiala daca tinem cont ca timpul nostru este limitat.

O atentionare in plus pentru familiile cu copii mici: daca este bine pastrat, parchetul - in ambele variante - este foarte alunecos si poate fi transformat lejer in patinoar!

La montare, este foarte important ca pardoseala-suport sa fie cat se poate de plana, pentru ca altfel se poate intampla sa ai „o calcatura moale si una tare”, indiferent cata folie baga mesterul sub placi. Adezivul recomandat de multi mesteri parchetari este Bison.


Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.roAdauga comentariul tau
Despre Ciprian Paunica
Avatar Ciprian Paunica

Grafician la baza, membru fondator ANADEEA Advertising in anul 2005, initiator a nenumarate ..

Contact valeacascadelor.ro