Trucuri pentru a face o gradina mica sa para mare

Trucuri pentru a face o gradina mica sa para mare


Cand alegi sa ai o casa cu gradina, trebuie in general sa faci un compromis: fie alegi ceva mai in centru unde orice palma de pamant este destul de scumpa, ori renunti la confortul orasului si te alegi cu o curte sau o gradina imensa. In primul caz, nu prea ai ce face. Pamantul nu poti sa il intinzi ca un elastic. Poti insa sa apelezi la diverse trucuri astfel incat sa creezi senzatia de spatiu.

vivre.ro
vivre.ro

Trucuri pentru a face o gradina mica sa para mare - Poza 1
Trucuri pentru a face o gradina mica sa para mare - Poza 2
Trucuri pentru a face o gradina mica sa para mare - Poza 3
Trucuri pentru a face o gradina mica sa para mare - Poza 4
Trucuri pentru a face o gradina mica sa para mare - Poza 5
Trucuri pentru a face o gradina mica sa para mare - Poza 6
Trucuri pentru a face o gradina mica sa para mare - Poza 7
Trucuri pentru a face o gradina mica sa para mare - Poza 8
Trucuri pentru a face o gradina mica sa para mare - Poza 9

Plaseaza in spatele gradinii, daca este posibil, plante sau arbusti care cresc in inaltime si mai putin in latime. Acestea vor contribui la senzatia de crestere a spatiului pe inaltime.

Elementele de decor mici fac o gradina sa arate mare. Daca ai putin spatiu la dispozitie, nu il umple neaparat cu un mare gratar sau doi pomi care sa acopere totul. Amplaseaza ce este inalt spre exterior, iar spre interior amplaseaza elemente decorative mici: pietre, o mica fantana arteziana sau o colivie mica pentru pasari. Ideal, daca poti, este sa aranjezi totul creand ideea de curgere, prin brazde sau siruri de nisip care sa se intinda radial dinspre aproape spre departe.

Un alt truc este folosirea culorilor si luminilor ce se aprind dupa ce se lasa seara. Plantele decorative trebuie istet alese si asezate. Culorile vii, cum ar fi rosul, galbenul sau portocaliul isi au locul cat mai aproape de intrare sau aleea principala in timp ce plantele cu culori blande, cum ar fi albastrul, verdele sau violetul trebuie asezate la departare creand senzatia de distanta. Astfel, poti alege trandafiri pitici, dalii sau alte flori viu colorate pentru a te intampina cand vii acasa si planteaza albastrele, trandafiri roz sau un gard viu care sa fie permanent verde la limita indepartata a gradinii tale.

Luminile pot fi ingenios amplasate astfel incat la lasarea intunericului, mica ta gradina sa para un parc. Oferta in aceasta gama este impresionanta in zilele noastre, de la mici becuri care sa strajuiasca aleile pana la leduri care pot fi amplasate la nivelul solului, spre mijlocul sau la limita exterioara a gradinii.

Nu in ultimul rand, gradina ta se poate prelungi in casa. O idee ar fi sa alegi placile folosite pentru alei in culoarea casei sau sa plasezi cateva oglinzi pe peretii casei la nivelul solului.

Daca ai o gradina mica, bucura-te de ea si amenajeaz-o cu inteligenta astfel incat sa iti ofere senzatia de confort, spatiu si aer. Chiar si in mijlocul orasului.

Link-uri utilewww.greenshop.ro , www.intergarden.ro .www.mobilier-gradina.ro

 

Surse foto: www.amenajari-gradini-spatiiverzi.ro, www.apachedeco.ro, www.ecology.md, www.gradinamea.ro, www.incasa.ro, www.interiordesigner.ro

somproduct.ro
somproduct.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER