Curatarea marmurei din baie


Curatarea marmurei din baie


Sfaturi utile | Publicat la 10 Apr 2012 | 5948 afisari


Este foarte important sa cureti marmura din baie pentru a pastra culoarea si finisajul. Marmura este una din cele mai fumoase pietre naturale folosita in amenajari. Este dura ca o piatra tare dar este de fapt foarte poroasa, aceasta insemnand ca este predispusa la pete si zgarieturi.


Curatarea marmurei din baie - Poza 1
Curatarea marmurei din baie - Poza 2

Prevenirea petelor

Prevenirea petelor si a zgarieturilor de pe marmura este la fel de important ca si curatatul acesteia. Lichidele trebuie sterse imediat. Orice lichid color poate lasa o pata.

Vinul, cafeaua si ceaiul sunt bauturi comune care pateaza marmura.Daca apare o pata absoarbeti-o imediat cu panza moale si curata. Nu frecati deoarece va imprastia si va evidentia pata.

Substantele acide si lichidele ca sucul, otetul care cad pe suprafata marmurei vor incepe sa macine marmura. Acest lucru nu poate fi prevenit prin izolare sau finisare. Suprafata de marmura care a fost atinsa de o substanta acida va fi lipsita de stralucire.

Calcarul poate pata marmura

Daca ati patat cu  calcar asigurati-va ca o sa curatati fiecare strop. Nu lasati niciodata o suprafata de marmura sa se usuce de la sine chiar daca nu e calcar. Orice strop de  apa lasat sa se usuce de la sine poate pata marmura.Stergeti cu o panza moale si curata. Intotdeauna sa aveti un vas care sa absoarba condensul.

Daune de la caldura

Caldura este un alt dusman al marmurei. Bauturile calde, fierul de frizat, lumanarile si alte produse producatoare de caldura nu vor fi asezate niciodata direct pe marmura. Covorase sau alte materiale care absorb caldura ar trebui folosite pentru a preveni daunele din cauza caldurii.

Asigurati-va ca orice lumanare este plasata pe un suport de lumanari pentru a absorbi toata caldura produsa. Chiar si expunerea la caldura minima pentru o perioada scurta de timp poate produce daune pe suprafata de marmura.

Este o idee buna sa folositi pasla pentru orice suprafata de marmura care a fost zgariata. Puteti sa faceti acest lucru cu diferite bucati de pasla. Puteti sa le taiati pe marimi daca este necesar.

O alta idee este sa va pastrati cosmeticele, agrafele de par si alte obiecte intr-o geanta pentru accesorii. Chimicalele care se gasesc in cosmetice si in produsele de igiena zilnica pot pata sau dauna suprafetei de marmura, de aceea pastrati-le intr-o geanta rezistenta la apa.

Curatarea generala

Nu conteaza cat de meticulos sunteti cu prevenirea petelor si a zgarieturilor de pe suprafata de marmura, unele accidente pot avea loc. Curatenia generala este foarte importanta pentru mentinerea aspectului marmurei.

Curatenia regulata cu apa calda si o panza moale pot face ca marmura sa arate ca noua. Folositi apa distilata daca este posibil. Folositi doar panze moi si stergeti suprafata prima data cu o panza umeda. Uscati suprafata complet cu o alta panza moale si uscata.

Nu folositi niciodata un material abraziv.Daca aveti nevoie de un produs de cutatenie ajutator folositi un produs cu PH neutru. Sunt multe produse comerciale special pentru a curata marmura.Sunt non abrazive si au un PH neutru. Cititi intotdeauna instructiunile  si fiti sigur ca produsul pe care il cumparati se potriveste cu ceea ce aveti nevoie.  

LTP solutii profesionale pentru suprafete frumoase

Pentru petele care nu pot fi inlaturate cu un produs de curatenie comercial puteti folosi LTP Spot Stain Remover si LTP Fullers Earth pe care le gasiti pe site-ul www.piatraonline.ro .

Amestecati cele 2 produse pentru o mai buna curatare a suprafetei. LTP este eficient pentru eliminarea majoritatii tipurilor de ulei mineral sau pete de ulei de gatit.LTP Fullers Earth este folosit pentru petele de unsoare.  Se recomanda utilizarea de mai multe ori a acestor 2 solutii pentru curatarea totala.

Repararea zgarieturilor

Pentru a repara zgarieturile de pe suprafata dumneavoastra de marmura va fi nevoie sa folositi procedeul de re-cristalizare. Cand cristalizati marmura ii redati culoarea si stralucirea naturala. In timp chiar si cu o acoperire si protectie normala marmura isi pierde din finisajul lucios. Folositi serviciile profesioniste oferite de Rockstar Construct accesand site-ul piatraonline.ro.
Solutii de protectie a marmurei

Dupa montarea marmurei trebuie sa aplicati 2 straturi de protectie,straturi ce vor impermeabiliza pardoseala dumneavoastar si o vor proteja in timp.Pentru aceasta folositi LTP MPG Sealer, este o solutie inovatoare de protectie bazata pe microtehnologia de impregnare. Este adecvat atat pentru suprafetele peretilor cat si  a podelelor. De asemenea mai puteti folosi LTP Grout & Tile Protection care ajuta la protejarea chiturilor de rost (faianta, gresie,travertin, marmura,etc) impotriva patrunderii de apa, murdarie, ulei, grasimi, depuneri de calcar.

Aceste produse si multe alte solutii pentru protectie le gasiti pe site-ul firmei Rock Star Constructwww.piatraonline.ro.


Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.ro


Tag: Amenajari baieAdauga comentariul tau
Despre Ciprian Paunica
Avatar Ciprian Paunica

Grafician la baza, membru fondator ANADEEA Advertising in anul 2005, initiator a nenumarate ..

Contact valeacascadelor.ro