Tencuiala decorativa: alege specialistii MuralShop

Tencuiala decorativa: alege specialistii MuralShop


ValeaCascadelor.ro | Decor

16 Oct 2020 | 1310 afisari

Inainte de a cumpara un model decorativ de tencuiala, este foarte important ca proprietarii locuintelor sa fie siguri ca au ales cea mai buna solutie pentru ei. Exista o gama foarte variata de tencuiala decorativa Mural Shop. Toate modelele au caracteristici tehnice de exceptie si devin produsele ideale pentru locuinte, remarcandu-se prin rezistenta indelungata in fata conditiilor meteo dure, prin culorile placute, care se mentin in timp, dar si prin aderenta si versatilitate deosebita.


Tencuiala decorativa: alege specialistii
Tencuiala decorativa: alege specialistii

Tencuiala decorativa are deopotriva un rol estetic si de protectie, fiind stratul final exterior care se aplica la o casa. Pentru ca tencuiala confera atat culoare si aspect placut casei, dar si protectie impotriva intemperiilor, aceasta este o optiune pe care din ce in ce mai multi proprietari o adopta pentru propria lor locuinta.

Tencuiala decorativa se imparte in mai multe tipuri, in functie de proprietatile pe care le are si de compozitia chimica, de locul in care va fi aplicata si de granulatie. Tencuiala decorativa poate fi acrilica, siliconica, de carbon sau silicatica.

Cel mai des utilizata si cea mai ieftina tencuiala decorativa este cea acrilica, deoarece permite trecerea vaporilor dinspre interior spre exterior, fiind permeabila la vapori si rezistand la intemperii.

Tencuiala siliconica este mult mai permeabila la vapori, in comparatie cu cea acrilica, nu permite patrunderea apei si rezista la foc, iar tencuiala silicatica se remarca printr-un grad mai mare de durabilitate in timp, de rezistenta la radiatii UV si de permeabilitate la vapori.

Cele mai performante tencuieli decorative sunt cele armate cu fibre de carbon, care rezista la impact, la umezeala, foc si raze UV, care nu permit dezvoltarea de alge si ciuperci pe fatada si se pot curata cu furtunul sau se pot autocurata sub efectul precipitatiilor.

Unde se aplica tencuiala decorativa

Tencuiala decorativa acrilica, siliconica si silicatica, precum si tencuiala de carbon se aplica pe fatada, de la un anumit nivel fata de sol. In zona gardurilor sau soclului, zona foarte predispusa socurilor mecanice si efectelor intemperiilor, se aplica tencuiala mozaicata.

Din punct de vedere al marimii granulelor din tencuiala, aceasta poate fi grunjoasa sau fina, granulele variind de la 0.5 la 3 mm.

Sfaturi pentru aplicarea cu succes a tencuielii decorative

Specialistii de la MuralShop spun ca, pentru a aplica cu succes tencuiala decorativa, este important ca persoanele interesate sa tina cont de urmatoarele sfaturi:

  • se aplica amorsa inaintea tencuielii decorative;
  • se alege o amorsa colorata in aceeasi culoare ca si tencuiala decorativa;
  • se lasa tencuiala sa se usuce lent si nefortat;
  • se aplica tencuiala decorativa atunci cand vremea este racoroasa, seara sau dimineata, cand soarele nu este orientat direct spre fatada casei;
  • se tencuiesc laturile casei fara pauza, astfel incat la imbinarea intre doua straturi aplicate in momente diferite sa nu apara o culoare diferita;
  • se masoara foarte bine cantitatea necesara de tencuiala decorativa, pentru a fi comandata in mod corect; in caz contrar, pot aparea diferente de nuanta sesizabile intre diferite loturi de tencuiala.

Îți recomandăm
Set 2 scaune și măsuță din ratan
Pernă roșie pentru scaun Duo Galette Rouge Lin 40X40 cm
Umbrela de exterior
Ghiveci de perete PT LIVING Oval, înălțime 9,5 cm, albastru
somproduct.ro
somproduct.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER