Somn linistit si odihnitor pe salteaua potrivita

Somn linistit si odihnitor pe salteaua potrivita


Un somn bun iti da energie si iti face ziua mai placuta, iar felul in care corpul tau se relaxeaza in timpul acestuia depinde in mare masura de salteaua pe care o alegi. Care este salteaua potrivita? Cea pe care corpul tau sta intr-o pozitie naturala. Salteaua nu trebuie sa fie nici foarte rigida, nici foarte moale. Spatele trebuie sa isi pastreze curbura naturala, iar calcaiele, fundul, umerii si capul trebuie sa fie la acelasi nivel atunci cand esti intins pe spate. O saltea foarte rigida sau una foarte moale impiedica corpul sa stea intr-o pozitie naturala.


Somn linistit si odihnitor pe salteaua potrivita
Somn linistit si odihnitor pe salteaua potrivita
Somn linistit si odihnitor pe salteaua potrivita

Nu exista o saltea perfecta

Trebuie gasita acea saltea care sa se potriveasca corpului tau in functie de greutatea ta si felul tau de a dormi. Se spune ca atunci cand trebuie sa cumperi un pat nou, este bine sa pleci cu perna de acasa. Se recomanda ca intotdeauna sa incerci noua saltea pentru cateva minute sau chiar zeci de minute in modul firesc in care esti obisnuit sa dormi si nu doar printr-o asezare timida pe coltul acesteia.

Saltelele cu arcuri sunt in acest moment cele mai raspandite si de aceea, cele mai convenabile ca pret. Fermitatea saltelei depinde de rigiditatea si numarul arcurilor. Se spune ca un numar mai mare al arcurilor si mai multe spirale ale acestora garanteaza un somn mai bun, insa daca acestea sunt prea rigide sau prea moi, nu te vor ajuta prea mult. In plus, nu este neaparat placut sa dormi pe ceva foarte elastic. Saltelele mai rigide sunt indicate, in special, persoanelor cu dureri de spate sau persoanelor supraponderale.

Tot mai populare devin saltelele din spuma care preiau forma corpului tau. Marele lor avantaj este de a nu deranja persoana cu care dormi mai ales daca ai un somn agitat. Principala lor proprietate este de a prelua forma corpului astfel ca pot fi foarte confortabile indiferent de pozitia in care dormi. Unul din dezavantaje este ca te pot supraincalzi in timpul noptii, iar daca esti o persoana calduroasa, somnul tau poate sa nu mai fie la fel de confortabil. Daca ajungi intr-un showroom si incerci o astfel de saltea, stai mai mult de cateva minute pe ea. Fiind termosensibila se ajusteaza la temperatura corpului tau abia dupa 10-15 minute, moment in care iti poti da seama daca este confortabila sau nu pentru tine.

Saltele cu perna de aer

Saltelele cu perna de aer pot fi o solutie atunci cand tu si persoana cu care dormi preferati o fermitate diferita a patului deoarece, in general, aceste sunt ajustabile. Orienteaza-te spre saltelele cu mai multe camere de aer altfel, orice miscare a unuia dintre parteneri va fi resimtita si de cealalta persoana. Aceeasi recomandare ramane in picioare si pentru saltelele cu apa.

Pentru bebelusi este indicat sa alegi o saltea care permite ventilarea verticala prin mici pori special conceputi. Bebelusul nu se poate misca peste noapte si poate transpira usor. Este indicat sa alegi mai degraba o saltea mai ferma decat foarte moale si pe cat posibil, dintr-un material hipoalergic. Chiar si pentru copii ceva mai mari, avand structura osoasa in crestere, sunt recomandate saltelele mai rigide.

Cand pleci la drum si stii ca nu vei beneficia de camere de hotel cu mai multe stele sau daca pleci cu cortul in spate, nu merge pe ideea ca „nu patesti nimic cateva zile”. Poti lua cu tine o saltea din spuma izolatoare, foarte usor de transportat sau o saltea cu aer care necesita mai multa atentie la folosire. Pentru nopti mai putine poti alege si un izopren, mult mai ieftin, dar ceva mai subtire.

Dincolo de materialele din care este facuta, salteaua pe care o alegi trebuie sa fie usor de schimbat.

Ca orice alt obiect, salteaua imbatraneste pierzandu-si din elasticitate si din proprietatile initiale. Daca incepi sa te trezesti in fiecare dimineata cu dureri de spate ce nu dispar repede, dupa primele miscari de inviorare, este timpul sa te gandesti la o noua inlocuire.

Citeste și alte articole din: 

somproduct.ro
somproduct.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER