Sistem de alimentare cu apă din surse autonome

Sistem de alimentare cu apă din surse autonome


ValeaCascadelor.ro | Baie

01 Feb 2021 | 955 afisari

Alimentarea cu apă a unei case private situate în afara sistemului centralizat se bazează pe alimentarea cu apă din surse autonome - o fântână sau o fântână cu un rezervor de stocare, dar acest lucru se întâmplă mai rar. O caracteristică a izvoarelor subterane este lipsa presiunii necesare pentru ridicarea apei. Prin urmare, pentru a furniza continuu apă într-o clădire, poți alege un hidrofor cu ejector pentru fântâna ta.

 


Schema de montaj a hidroforului cu ejector

Hidrofor cu ejector - Caracteristici


În prezent, sunt utilizate în mod activ două tipuri de hidrofoare cu ejector: cu membrană, echipat cu o membrană elastică etanșă care separă compartimentele de apă și aer comprimat; și fără membrană, în care apa și aerul comprimat nu sunt separate, ci se află într-un singur rezervor. Membrana este o pungă de cauciuc strănsă care nu intră în contact cu pereții rezervorului în care se află. Hidrofoarele cu membrană sunt compacte, mai mici și nu necesită o zonă mare de instalare. Sunt ideale pentru locuințele cu spațiu limitat. Volumul rezervorului este în medie de 30-50 de litri, dar, dacă este necesar, poți găsi modele de 80 - 100 de litri.

Hidrofor cu ejector – Motor


Motorul autoamorsant este montat deasupra pentru modelele mici, iar pentru modelele mari este instalat unul lăngă altul și este conectat la rezervor cu o țeavă elastică. Manometrul este utilizat pentru a regla presiunea aerului comprimat. Datorită caracteristicilor sale de design, dispozitivul cu membrană produce mai puțin zgomot.

Unele modele oferă posibilitatea de a înlocui diafragma uzată. Dacă trebuie să cumperi o membrane pentru a o înlocui pe cea uzată, este necesar ca acesta să fie certificată, deoarece materialul (de obicei cauciuc) intră în contact cu apa potabilă. Stabilizarea presiunii în dispozitiv și în întregul sistem de alimentare cu apă, trebuie să se facă la o presiunea optimă în fiecare punct al admisiei de apă (în robinetul de bucătărie, la duș, pentru udarea grădinii). Protecția împotriva încărcăturilor grele, depinde de alegerea corectă a echipamentelor.

Activitatea unui hidrofor cu ejector se bazează pe doi factori: modificări ale indicatorilor de presiune și volumul de apă utilizat. Adică, numărul de porniri-opriri automate într-o oră poate fi diferit. Să presupunem că un robinet este pornit în casă. Volumul de apă din interiorul dispozitivului a început să scadă, iar perna de aer comprimat, dimpotrivă, a crescut, ceea ce a determinat o scădere a presiunii. De îndată ce presiunea atinge valoarea minimă, pompa pornește automat și pompează apă pănă cănd volumul de aer scade, și prin urmare, presiunea nu crește. Presostatul reacționează la aceasta și oprește pompa. Indicatorul de presiune maximă din interiorul rezervorului este setat de producătorul echipamentului, dar funcționarea releului poate fi reglată independent.

Hidrofor cu ejector - Instalare


Cu toate acestea, trebuie luată în considerare și presiunea maximă generată de pompă. De regulă, atunci cănd cumperi un hidrofor cu ejector, acesta este completat cu instrucțiuni care servesc drept indiciu. În tabel, producătorul indică o listă a valorilor importante după care trebuie să te ghidezi la instalarea echipamentului. Presiunea de lucru trebuie să corespundă tuturor dispozitivelor incluse în sistemul de alimentare cu apă. Acestea includ dispozitive instalate în majoritatea caselor private - diferite tipuri de încălzitoare de apă (de stocare sau instantanee), sisteme cu circuit unic sau dublu, echipamente pentru sisteme.

Este necesară o pompă puternică, pentru a ejecta apa dintr-o făntănă. Funcționează în modul continuu, pornind în timpul analizării apei și oprindu-se cănd toate robinetele din casă sunt închise. Presostatul ajută la configurarea acestuia, acesta fiind un instrument reglabil foarte convenabil care îți va permite să controlezi alimentarea cu apă prin creșterea sau scăderea presiunii. Cănd nivelul apei este prea scăzut, hidroforul cu ejector este instalat direct în făntănă, echipănd amplasamentul la înălțimea necesară. Umiditatea ridicată, chiar și cu o impermeabilizare bună, poate dezactiva echipamentele în timp, astfel încăt această metodă este utilizată doar în cazuri în care nu există alte opțiuni. Opțiunea ideală pentru instalare este un subsol uscat, cald, special echipat.

Citeste și alte articole din:  Accesorii pentru baie  

geekmall.ro/
geekmall.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER