Cat costa proiectarea casei de vis?

Cat costa proiectarea casei de vis?


Inca de mici ne gandim la cum va arata casa in care vom trai cu familia noastra si de care ne vom bucura in fiecare zi. Ideile se schimba de-a lungul timpului, iar atunci cand ajungi la concluzia ca a venit momentul sa incepi sa iti construiesti casa la care ai visat atat de mult, te lovesti de o problema: cine sa ti-o proiecteze?


Cat costa proiectarea casei de vis?

Bineinteles, exista tot felul de firme de proiectare case, dar nu ai nicio idee ce iti ofera ele si mai ales nu stii un pret proiectare case, care de altfel este cel mai important atunci cand iti stabilesti bugetul pentru noua casa. Inainte de a vorbi de preturi, ar fi bine sa vorbim putin despre ce presupun aceste servicii proiectare case. Majoritatea persoanelor cred ca aceste servicii presupun doar realizarea schitei casei si atat.

Lucrurile in realitate sunt mai complexe pentru ca un specialist in domeniu se va ocupa de casa ta de la prima linie desenata pe foaie si la primul pas facut in noua ta casa.

Nicio casa nu va fi identica cu cealalta din punct de vedere al proiectarii, iar munca depusa de un specialist in domeniu va fi diferita de la caz la caz. Unii clienti sunt mai dificili si se razgandesc de pe o zi pe alta in legatura cu dispunerea camerelor sau functiunile lor, in timp ce alti clienti stiu din prima ce isi doresc, comunica foarte bine cu specialistul, iar proiectarea case decurge mult mai usor. Ideea este ca acest pret proiectare case difera in fiecare situatie si el nu este fix, ci se poate schimba in functie de mai multe elemente.

Iata ce criterii se iau in considerare atunci cand se stabileste un pret proiectare case:

Care este obiectivul tau?

Prima intrebare care ti va pune atunci cand vrei sa apelezi la serviciile de proiectare este: Ce vrei sa faci? Vrei sa constuiesti o casa de la 0, sa extinzi constuctura existenta, te intereseaza doar designul interior sau si cel exterior si peisagistica? Bineinteles, pretul difera in functie de nevoile tale.

Daca vrei sa demarezi de la 0 un proiect nou, conteaza foarte mult si ce fel de proiect este. Vrei sa iti construiesti o casa sau un spatiu cu destinatie comerciala?

Stii deja cum vrei sa arate casa?

Daca vii din prima cu un anumit plan pe care sa il discuti cu arhitectul si eventual sa faceti cateva modificari, acest pret proiectare case va fi mai mic decat daca nu ai nicio idee despre cum vrei sa arate casa si lasi totul in seama arhitectului.

Ce suprafata si regim de inaltime vrei sa aiba casa?

Suprafata viitoarei tale case influenteaza pretul final. Este evident faptul ca nu vei plati la fel de mult pentru proiectarea unei case de sub 100 mp fata de proiectarea unei case de peste 200 de mp. In aceeasi masura influenteaza pretul si regimul de inaltime. Iti doresti o casa cu etaj sau mandarda? Va trebui sa platesti mai mult.

Ce materiale vrei sa folosesti la constructia casei?

Va trebui sa te gandesti si la ce materiale vrei sa folosesti in constructia casei pentru ca si acest lucru contribuie la stabilirea unui pret pentru proiectarea casei. Poti avea o casa din caramida cu beton armat, cadre din beton armat, structura metalica, structura din lemn, etc. Toate avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni le vei discuta cu arhitectul pentru a ajunge la cea mai buna solutie.

Urgenta lucrarii

Ca in toate domeniile, urgenta lucrarii influenteaza pretul serviciilor. Daca ai nevoie de proiectarea casei urgent, vei plati mai mult decat daca esti dispus sa mai astepti.

Ar fi bine sa stii toate lucrurile de mai sus atunci cand optezi pentru serviciile de proiectare case si ai nevoie de o oferta de pret. Acest lucru iti va aduce atat tie, cat si specialistului in domeniu o economie de timp pe care o poti folosi in favoarea constructiei casei tale de vis!

micul-meserias.ro/
micul-meserias.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2023 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER