Cum lipim o placa de faianta cazuta?

Cum lipim o placa de faianta cazuta?


Nimic mai urat decat un perete "jupuit", de pe care placile de faianta s-au dezlipit si au cazut. Reparatia trebuie facuta imediat ce se observa micul accident, altfel riscam sa se desprinda si alte placi.

vivre.ro
vivre.ro

Cum lipim o placa de faianta cazuta? - Poza 1

Inainte de orice interventie, trebuie curatat locul. Aceasta se face cu ajutorul unui ciocan, lovind usor portiunea de perete dezgolita si curatind urmele de mortar. Apoi, inmuiem placa in apa circa 20-25 de minute, pentru a asigura o buna aderenta.

Locul gol de pe perete se uda si el din acelasi motiv. Urmeaza pregatirea adezivului special.

Cantitatea prepara in functie de numarul placilor cazute. Adezivul se pune apoi pe placa sub forma unei gramajoare, se intinde uniform pe toata suprafata, dupa care placa se fixeaza pe perete, apasand cu o bucata de lemn sau aplicand cateva lovituri usoare cu coada ciocanului. Nivelarea trebuie facuta cu multa atentie, pentru a nu sparge placile.

Se indeparteaza apoi cu o carpa uda surplusul de adeziv ramas pe margine. Se procedeaza identic si in cazul placilor de gresie, peste care, dupa fixare, punem o scandura pentru a le feri de accidente. Rosturile dintre placi se umplu chit de rosturi, cu grija la culoarea acestuia (daca nu identic, cel putin apropiat de cel folosit in restul incaperii).

Toate aceste materiale, inclusiv placile de faianta, le gasiti la preturi superconvenabile la Valea Cascadelor.

perdele-online.ro
perdele-online.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER