Contractul de energie electrica

Contractul de energie electrica


Sfaturi utile | Publicat la 01 Ian 2009 | 3055 afisari


Daca intentionati sa va construiti o locuinta, la dosarul depus la primarie pentru obtinerea autorizatiei aveti nevoie si de avizul de la Electrica. Avizul de amplasament se obtine la sediul societatii, cu cateva documente cerute de lege. Nimic mai simplu, veti spune.

Contractul de energie electrica - Poza 1


Dar cum in viata (si mai ales in Romania) nimic nu e simplu, pregatiti-va de alergatura si nervi pe la ghisee. Asadar, la dosar veti depune :
- actul de proprietate asupra terenului
- planul de situatie cu indicarea constructiei noi si a utilitatilor existente
- schita la scara privind dimensiunile in plan vertical si orizontal al noii locuinte (ultimele doua trebuie executate de proiectant autorizat)
In fine, sa presupunem ca ati terminat constructia unei case (sau ca ati cumparat una) si doriti sa faceti contractul de furnizare cu energie electrica. La centrul Electrica veti obtine avizul de racordare, care este anexa nr. 1 la contractul de furnizare. Pentru aviz, aveti nevoie de:
- autorizatia de construire eliberata de primarie
- cerere tip
- certificatul de inmatriculare al firmei (pentru agenti economici)
Dupa ce ati depus dosarul si ati obtinut avizul, urmeaza incheierea contractului. Ajunsi in aceasta faza, veti putea spera ca intr-un timp rezonabil o sa puteti aprinde primul bec in noua dvs. casa.

Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.ro