Pe timp de iarna, o baie calda devine ceva romantic

Pe timp de iarna, o baie calda devine ceva romantic


Poate acum douazeci de ani, daca vedeam o baie fara cada, ne intrebam unde se spala si se clatesc rufele, ca doar masinile de spalat erau mai mult semiautomate, iar cele cu adevarat automate erau foarte putine la numar, aproape necunoscute.

bonami.ro
bonami.ro

Pe timp de iarna, o baie calda devine ceva romantic - Poza 1

Acum, daca vedem o baie cu cada spunem ca e lux, deoarece, intre timp, pretul la apa calda a crescut foarte mult, iar igiena zilnica se face cu dusuri scurte, eficiente si economice. In plus, multe dintre baile noastre sunt foarte mici, iar cabinele de dus fac loc si masinilor de spalat automate in defavoarea vechilor cazi masive.

Cada, din nou la moda

Si, totusi, se pare ca ceva revine, dar sub alta forma. Desigur este vorba despre cada, numai ca ea este doar unul dintre elementele care de fapt redefinesc spatiul baii. Daca, pana recent, baia era un loc exclusiv al igienei personale si locul in care se spala rufele si se depoziteaza flacoanele cu produse pentru curatat in casa, acum, baia devine un loc de rasfat. Practic este separata partea de rasfat de cea destinata igienei. Astfel, in multe dintre propunerile designerilor de interioare, locul cazii se gaseste mai degraba langa pat, deci in dormitor, decat langa vasul wc. In orice caz, chiar si in apartamentele de bloc, atunci cand acestea se reamenajeaza, se incearca o impartire a functiunilor vechilor bai in wc de serviciu si camera de baie, iar in cea din urma cada este vedeta principala.

Unul dintre motivele care au dus la aceasta delimitare functionala se datoreaza si dezvoltarii industriei de wellness, cu spa-uri, hidromasaj, cromoterapie etc. Multe dintre aceste servicii s-au dorit recreate in intimitatea casei, de aceea si conceptul de wellness - echivalent cu starea de bine - este tot mai mult imprumutat in interiorul locuintelor moderne.

CITESTE MAI MULT PE: jurnalul.ro

somproduct.ro
somproduct.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER