Ce trebuie sa stii despre un sistem de supraveghere video?

Ce trebuie sa stii despre un sistem de supraveghere video?


Supravegherea video incepe sa faca parte din viata noastra, indiferent ca vrem sau nu vrem. Descoperim camere de supraveghere profesionale la aproape orice colt de strada, descoperim zeci de magazine destinate exclusiv supravegherii video, precum SKUT.ro si aflam ca avem nevoie de un astfel de sistem, pentru a ne pastra in siguranta casa sau afacerea.

vivre.ro
vivre.ro

Ce trebuie sa stii despre un sistem de supraveghere video? - Poza 1

Niciun alt mod de securizare nu este la fel de eficient ca un sistem de supraveghere video, indiferent ca este vorba despre usi impenetrabile, garduri cu sarma ghimpata sau lacate cat se poate de performante. Daca este combinat cu un sistem de alarma, sistemul de supraveghere video poate sa genereze o securitate cu o eficienta de pana la 90%.

Care sunt efectele si beneficiile unui sistem de supraveghere video?

Un astfel de sistem poate sa aduca o multime de beneficii, oricarui utilizator. In primul rand, vei descoperi ca joaca un rol inhibator pentru hoti. Daca este montat in locuri vizibile, dar greu accesibile, sistemele de supraveghere video tind sa elimine riscul de a patrunde cineva in locuinta sau in spatiul supravegheat, fara sa fie invitat.  Este indicat totusi sa se foloseasca un sistem de supraveghere cu camere reale, deoarece in cazul incare un hot indrazneste totusi sa intre, trebuie sa existe dovezi concludente pentru asta.

Sistemul de supraveghere video poate sa asigure un control total al afaceristilor, asupra propriilor afaceri si al proprietarilor asupra proprietatilor lor. Vei putea sa supraveghezi case, masini sau diverse terenuri cu culturi, in asa fel incat sa te asiguri ca totul este in ordine.

Un sistem de supraveghere video reprezinta liniste pentru toti cei care il adopta. Pentru a fi cat mai eficient, acesta este indicat sa fie folosit alaturi de un sistem de alarma, deoarece, in felul acesta, vei putea fi si anuntat in cazul in care cineva patrunde in locul pe care il supraveghezi.

Cum te asiguri ca achizitionezi cel mai bun sistem de supraveghere video?

Necesitatea unui astfel de sistem nu se poate pune la indoiala. Partea dificila apare in momentul in care te hotarasti ca este timpul sa achizitionezi unul si realizezi ca diversitatea de sisteme este atat de mare, incat nu stii cu exactitate care este perfect pentru tine. Cel mai indicat este sa optezi pentru sfaturile unor profesionisti, precum cei de la SKUT.ro. Chiar si asa insa, este bine sa fii cat mai bine informat despre sistemul pe care urmeaza sa il achizitionezi si despre componentele pe care le are. Sistemele de supraveghere sunt de mai multe feluri si includ o multime de componente, care mai de care mai importante.

Ce trebuie sa stii despre sistemul de supraveghere video?

In primul rand, trebuie sa stii ca in functie de modul in care actioneaza, sistemele de supraveghere video pot fi impartite in sisteme digitale si sisteme analogice. Cele digitale lucreaza direct cu un monitor de computer fiind mult mai fiabile, sunt sisteme de supraveghere profesionale ce ofera o calitate superioara imaginii, insa sunt ceva mai costisitoare. Cele analogice in schimb, sunt sistemele de supraveghere clasice, sunt mai ieftine si se monteaza usor. Pentru un spatiu de dimensiuni reduse, cele mai bune sisteme, raportandu-ne la calitate si la pret sunt, de departe cele analogice.

Vei putea descoperi ca exista sisteme de supraveghere cu fir, sau fara fir si desi cele fara fir par mult mai tentante, deoarece nu implica instalarea unor cantitati uriase de cabluri, cele cufir raman inca optiunile mai ieftine si mai adoptate.

Dupa decizia asupra tipului de sistem de supraveghere, trebuie sa alegi cu atentie componentele. Cele mai importante componente sunt camerele de supraveghere si DVR-ul.

Dvr-ul.  Este elementul central al unui sistem de supraveghere video, acesta fiind cel care preia imaginile de la camerele de supraveghere si le transmite mai departe. Poate fi de tip PC, incorporat intr-un calculator, sau poate fi dedicat scopului de a supraveghea. Evident, cel mai eficient este cel dedicat, deoarece nu este supus riscului de a se bloca sau de a se virusa.

Camerele de supraveghere. Vei descoperi zeci de variante de camere de supraveghere, clasate in functie de mai multe criterii. Exista camere de supraveghere de interior si de exterior, camere de supraveghere destinate filmarii pe timp de noapte si camere de supraveghere destinate filmarii pe timp de zi.Forma este un factor decisiv pentru fiecare camera de supraveghere, iar calitatea filmarii este si ea un punct esential de luat in calcul.

retroboutique.ro
retroboutique.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER