Lenjerii de pat lux din bumbac egiptean, cu tesatura Jacquard

Lenjerii de pat lux din bumbac egiptean, cu tesatura Jacquard


In nuante delicate de bej african, aceasta lenjerie de pat desavarseste imaginea spatiului destinat odihnei prin bogatia bumbacului egiptean, completant intr-o maniera eleganta si discreta pana si cele mai luxoase decoruri. Cu tesatura Jacquard si textura bogata, acest model de lenjerie de pat este ideal pentru dormitoarele matrimoniale excentrice.

vivre.ro
vivre.ro

Croit cu atentie, asternutul are dimensiuni generoase, astfel incat sa corespunda impozantelor paturi matrimoniale. Asemenea nisipului cernit al desertului, aceasta lenjerie de pat pare a concentra lumina aurie a razelor de soare pe al sau obraz brazdat usor de caneluri fine.

Bumbacul egiptean este cel mai calitativ datorita fibrei mai lungi ce permite prelucrarea lui in fire foarte subtiri de o finete asemanatoare cu matasea. Bumbacul egiptean are cea mai lunga fibra. Lungimea ei variaza intre 5 si 20 de cm, spre deosebire de bumbacul indian sau african, care au o lungime a fibrei de aproximativ 2,5 cm - o fibra atât de scurta fiind dificil de procesat.

Diametrul fibrei de bumbac variaza intre 0.00127 si 0.0228 cm. Fibra bumbacului egiptean are cel mai mic diametru, din ea putându-se tese cel mai fin fir textil. O singura fibra de bumbac rezista la greutate intre 2 si 8 grame. O astfel de fibra nu este foarte rezistenta, insa bumbacul procesat poate fi foarte rezistent daca este rasucit strans.

Jacquard este un termen general pentru tesaturile cu model in tesatura, iesit putin in relief, creat din combinatia unor legaturi diverse si/sau a firelor de culori diferite, cu efecte alternative de urzeala si de batatura, creand o gama larga de modele mari. Tesatura Jaquard este mai scumpa, poate fi de tip satin sau normala si este folosita in confectionarea lenjeriei de pat.


Îți recomandăm
Valet din lemn pentru haine
Lenjerie de pat Double Ranforce Royal Blue
Taburet Flowers
Noptiera
retroboutique.ro
retroboutique.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER