Zece trucuri accesibile pentru a alunga monotonia din locuință

Zece trucuri accesibile pentru a alunga monotonia din locuință


Lorelei Kasadi | Sfaturi utile

2812 afisari

Cu toții vrem să ne împrospătăm din când în când atmosfera din locuință. Vestea bună este că nu e nevoie decât de puțină creativitate, câteva cunoștințe elementare de design interior și un buget minim. Da, e adevărat! Nu trebuie să faci gaură-n economii sau să demolezi pereții pentru a-ți revigora spațiul în care locuiești. Găsești aici câteva trucuri practice și accesibile care te vor ajuta să-ți redecorezi casa cu un buget redus. Chiar și aplicând doar câteva din aceste sfaturi, vei reuși să transformi acele spații din casă care nu-ți mai sunt pe plac în niște locuri deosebite și pline de viață.


1. Adaugă niște rafturi simple de perete

Ai nevoie de o modalitate nouă de a-ți așeza cărțile, mai atrăgătoare decât stivele ce se adună pe noptieră? Îți recomand să adaugi pe perete câteva rafturi ”plutitoare”, pentru un aspect unic și atractiv, care să aibă în același timp și rol practic de zonă de depozitare. Click aici pentru mai multe modele de rafturi și etajere.

2. Și investește într-un set de opritori de cărți

Adăugarea unor opritori de cărți va face rafturile plutitoare sau orice alte rafturi de cărți să devină piesa centrală dintr-o încăpere. Poți opta pentru opritori ceramice cu figurine distractive sau opritori simple și elegante din alamă.

3. Achiziționează căteva plante agățătoare

Transformă orice cameră într-o grădină interioară prin adăugarea câtorva plante agățătoare. Acestea atrag privirea, făcând tavanele joase să pară mai înalte. Sunt frumoase, sunt prietenoase cu  bugetul, stimulează starea de spirit pozitivă și adaugă un plus de interes pentru orice spațiu în care sunt plasate. Click aici pentru o gamă variată de ghivece, suporturi și jardiniere pentru flori.

4. Plasează strategic în încăpere niște surse discrete de lumină

La fel cum luminile de la teatru pot schimba aspectul unei scene, luminile din casa ta pot avea un impact imens asupra stării de spirit și a întregii atmosfere. Îți recomandăm utilizarea de lumini discret amplasate în diferite zone ale încăperii pentru a evidenția formele și a crea umbre interesante. Nu ești pregătit să investești într-o schemă de iluminat cu totul nouă? Nicio problema! Lumânările - reale sau cu baterie - fac rafturile întunecate să strălucească cu căldură și te ajută să vezi spațiile mai interesante din cameră. Click aici pentru a-ți alege modelul preferat de lumânare. 

5. În locul lustrelor și candelabrelor folosește aplice de perete

Simți că lumina din tavan e obositoare? Aplicele sunt ideale atât în spații înguste, cât și în cele mai generoase, mulțumită dimensiunilor lor modeste. Un alt atu al aplicelor este că pot fi prinse în perete, la înălțimea convenabilă. Sunt de folos și drept înlocuitoare pentru veioze (în lipsa noptierelor), încadrând patul, sau pe hol, în baie, deasupra oglinzii sau de-o parte și de alta a tabloului din sufragerie. Inspirate de suporturile pentru lumânări de odinioară, aplicele sunt corpuri de iluminat folosite astăzi la scară largă, datorită versatilității și costului relativ scăzut. Găsești aici modele de aplice pentru toate stilurile și gusturile.

6. Sau un lampadar amplasat lăngă fotoliu

Lampadarul reprezintă mijlocul ideal pentru a lumina un anumit spațiu, în funcție de preferințe, iar în același timp poate conferi un plus de stil camerelor. Lampadarele pot oferi soluții de iluminare ideale - LED, halogen sau becuri economice. Având o importantă latură funcțională, un lampadar nu cere o noptieră pe care să stea (precum veioza), poate fi mutat cu ușurință și, fapt important, ocupă puțin loc. Un lampadar modern are capacitatea de a modifica în mod decisiv aspectul livingului, dormitorului sau a altor spații din locuință, de aceea alegerea lui trebuie făcută în funcție de stilul camerei. Descoperă o gamă variată de lampadare pe site-uri precum Vivre, Somproduct sau Bonami si bucură-te de funcționalitate și design în casa ta!

7. Adoptă o abordare minimalistă de tipul "less is more"

În timp ce prea multe obiecte pot face ca încăperea să pară mică și aglomerată, eliminarea cu atenție a acestora și alegerea unor elemente de decor minimaliste vor reinventa dimensiunile și vor crea un impact vizual puternic. Încetează să umpli fiecare raft, măsuță, pervaz, vitrină cu obiecte; spațiul gol va scoate cu atât mai mult în evidență decorațiunile existente, deci alege-le cu grijă!

8. Introdu în decor o oglindă mare

Dacă vrei să faci o camera să pară mai mare și mai unitară, agață de perete o oglindă mare. Întrucât reflectă spațiul din jurul său, oglinda va deschide încăperea și va crea iluzia de adâncime, chiar și într-un spațiu subdimensionat.

9. Optează pentru accente aurii

Piesele de decor aurii au parcurs un drum lung de la perioada alămurilor din anii 80 și până în zilele noastre. Dacă dorești o abordare nouă în nuanțe aurii, cea mai bună idee este să optezi pentru metale șlefuite sau strălucitoare și să le combini cu decorațiuni cu aspect prețios. Nu te sfii să adaugi ici și colo o pată de culoare.

10. Lasă pereții să vorbească însuflețind spațiul cu un tablou

Moderne sau clasice, canvas sau decorative, tablourile sunt acele accesorii care sunt capabile să îmbogățească pereții locuinței și să creeze o atmosferă magică. În același timp sunt metoda cea mai accesibilă atunci când dorești să schimbi stilul unei camere. Pentru a obține un efect imediat, cu un impact major, este bine să ții cont de stilul camerei. Ai la dispoziție tablouri cu peisaje naturale, urbane, fructe, flori, animale, cu tematică abstractă etc., menite să ofere o ambianță relaxantă și modernă. Renumitele tablouri canvas sau multicanvas formate din 2 sau 3 piese dispuse în mod simetric sau piramidal sunt capabile să dăruiască culoare fiecărei camera. De asemenea, ai la dispozție și optiuni inedite cum ar fi tablourile motivaționale sau inspiraționale, care câștigă tot mai mult teren și conferă spațiului o notă intimă și personală.

Dacă vrei să-ți condimentezi spațiul în care locuiești și să te și încadrezi într-un buget, nu cupăra toate lucrurile dintr-un singur loc. Sondează, caută, alege obiectele care-ți plac și care ți se potrivesc. Uneori, prea multe calcule în accesorizarea spațiului vor avea un efect contrar celui scontat. Cel mai indicat este să-ți asculți impulsurile. Pănă la urmă, design-ul este o formă de artă, deci lasă-ți latura creativă să preia controlul!

Îți recomandăm
Ghiveci de perete PT LIVING Oval, înălțime 9,5 cm, albastru
Lampadar Kozena White
Oglinda Adeline
Set 2 suporturi pentru carti Stand
provident.ro
provident.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER