Ce este un dedurizator pentru apa?


Ce este un dedurizator pentru apa?


Sfaturi utile | Publicat la 11 Apr 2013 | 3780 afisari


Aparatul numit dedurizator de apa lucreaza in schimbul de ioni, dedurizatoarele fiind proiectate sa indeparteze ionii, care sunt incarcați pozitiv: calciu, magneziu, particulele de detergent si sapun nedizolvate.


Ce este un dedurizator pentru apa? - Poza 1

Dedurizatoarele sunt adeseori folosite si pentru indepartarea fierului. Aparatele de dedurizare sunt capabile sa indeparteze pana la 5 miligrame pe litru de fier dizolvat in apa.
Dedurizatoarele de apa
pot fi : automate, semi-automate si manuale. Fiecare tip de dedurizator pentru apa indeparteaza o cantitate de greutate a apei diferita, inainte de a fi nevoie de regenerare.
Dedurizatorul practic colecteaza mineralele grele din apa, depozitandu-le in rezervorul incorporat si din timp in timp le arunca in drenarea saramurii.

Dedurizatorul functioneaza pe baza de sare. Va fi nevoie ca sarea sa fie adaugata manual in aparat pentru a se putea face schimbul de ioni.
Sarea potrivita pentru dedurizator este: sarea roca sau sarea gema, sare solara si sare evaporata. Va recomandam saa intrebati vanzatorul acestui tip de aparat despre tipul potrivit de sare cu care functioneaza dedurizatorul. Fiecare dedurizator este proiectat inca din productie pentru anumite tipuri de sare.

De cate ori trebuie sa adaugati sare in dedurizator?
Va recomandam ca cel putin odata pe luna sa verificati starea acestuia. Sarea se adauga in timpul regenerarii dedurizatorului. Cu cat mai des dedurizatorul se regenereaza, cu atat mai multa sare trebuie sa adaugati.
Regenerarea dedurizatorului depinde foarte mult de duritatea apei din reteaua dumneavoastra. O apa foarte incarcata va determina regenerarea mai activa a dedurizatorului.


Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.roAdauga comentariul tau
Despre Ciprian Paunica
Avatar Ciprian Paunica

Grafician la baza, membru fondator ANADEEA Advertising in anul 2005, initiator a nenumarate ..

Contact valeacascadelor.ro