Izolatii termice: intrebari si raspunsuri

Izolatii termice: intrebari si raspunsuri


Cladirile sunt cel mai mare consumator de energie, folosind 40% din energia totala consumata, mai mult decat este nevoie in transport (32%) si in industrie (28%). Izolarea cladirilor poate reduce substantial consumul de energie si costurile aferente.

vivre.ro
vivre.ro


Care sunt principalele avantajele ale vatei minerale bazaltice?

Principalele avantaje ale vatei minerale bazaltice sunt: caraterul sau natural care asigura ventilarea cladirii („cladirea respira") si neinflamabilitatea sa (clasa de protectie la foc A1). De mentionat mai sunt si stabilitatea formei si a volumului, proprietatile acustice - absorbtia zgomotului si caracteristici izolatoare excelente.

Care este diferenta intre vata minerala bazaltica si polistiren?

Vata minerala bazaltica este un material natural care asigura ventilarea cladirii - „cladirea respira". O alta diferenta substantiala o reprezita neinflamabilitatea ei (clasa de protectie la foc A1). Aceste doua elemente sunt cele mai importante diferente fata de polistiren care din punct de vedere calitativ situeaza vata minerala bazaltica mult deasupra lui.

Unde poate fi folosita vata minerala bazaltica?

Vata minerala bazaltica poate fi folosita la toate constructiile rezidentiale si industriale, unde este aparata de influentele climatice.
Care sunt limitele folosirii vatei minerale bazaltice? (Cand si unde nu se poate intrebuinta)

Din cauza caracterului sau natural, deci si a permeabilitatii partiale, vata minerala bazaltica nu se poate intrebuinta la constructii sub nivelul terenului si la anumite tipuri de acoperisuri plane, unde stratul hidroizolator este plasat sub izolatia termica.

Este necesar ca izolatia termica a cladirii sa respire? Daca da, de ce?

Da, din punct de vedere al confortului este indicat. In interiorul unei clãdiri locuite se produce umiditate din cauza vaporilor care sunt capabili sa treaca in exterior prin peretii de circumferinta ai cladirii, fiindca ferestrele nu sunt deschise permanent. De aceea peretii de circumferinta ar trebui sa fie din materiale care dau posibilitatea cladirii „sa respire", ca omul sa nu se simta ca intr-o sera.

Care este durata de viata a vatei minerale bazaltice?

In cazul aplicarii corecte si utilizarii procedeelor tehnologice corecte, durata de viata a vatei minerale este nelimitata.

De ce diferenta de pret este atat de mare intre vata minerala bazaltica si polistiren daca proprietatile lor izolatoare sunt comparabile?

Diferentele de preturi sunt cauzate de tehnologia de productie, deoarece procesul fabricarii vatei minerale bazaltice este din punct de vedere tehnic si tehnologic mai pretentios si, bineinteles, influenteaza direct caracteristicile ei. Pentru materialele naturale intotdeauna se plateste mai mult.

Care sunt posibilitatile de amenajare a suprafetelor exterioare/fatadelor? Exista anumite limitari in acest sens?

Nu exista nici un fel de limitari in ceea ce priveste amenajarea suprafetelor exterioare a cladirilor/fatadelor, dar foarte importanta este alegerea celui mai potrivit material izolant pentru aplicatia respectiva, in cazul izolarii fatadelor - vata minerala bazaltica.

Care sunt limitarile de folosire si manipulare vatei minerale?

Exista o singura limitare legata de caracteristicile si structura materialului, respectiv actiunea de lunga durata a apei.

SURSA: knaufinsulation.ro

perdele-online.ro
perdele-online.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER