O bucatarie in stilul tau

O bucatarie in stilul tau


Mai mult decat in orice loc din casa, in bucatarie frumosul trebuie sa se impleteasca cu utilul, iar stilul pe care il alegi trebuie sa se potriveasca cu spatiul, lumina si modul cum sunt amplasate utilitatile.

chilipirul-zilei.ro/
chilipirul-zilei.ro/

Idei decorare pentru bucatarie

Bucatarii de lux- idei de decorate pentru bucatarie

Bucatarie cu stil

Bucatarie insula

Stilul clasic, cu mobila masiva, de lemn, cu forme elegante se potriveste mai degraba bucatariilor mari, generoase, in care greutatea lemnului este echilibrata de o lumina placuta si loc suficient pentru a o pune in valoare. Un efect deosebit se poate obtine printr-un mix al clasicului cu modernul, folosind deopotriva lemn si sticla sau metal.

Stilul modern, minimalist, poate fi mai usor adaptat pentru spatiile mici, iar varietatea de culori poate oferi un plus de energie. Intr-o astfel de bucatarie se poate imbina intr-un mod fericit lemnul subtire sau PAL colorat cu sticla si ceramica. O bucatarie moderna inlocuieste becurile clasice cu spoturi LED de lumina care pot fi amplasate in cele mai creative moduri. Acestea pot pune in evidenta piesele de mobilier sau pot lumina intens zonele de lucru. De altfel, LED-urile se inscriu in trendurile anului 2012 in materie de design al bucatariei si probabil vor ramane asa si in viitorii ani.

O tendinta influentata si de stilul nou de viata, cu tot mai putin timp petrecut in jurul mesei, este amplasarea in bucatarie a unei zone de minibar. O masa inalta si relativ ingusta cu scaune ergonomic construite pentru a ocupa cat mai putin spatiu pot fi folosite pentru a servi rapid micul dejun sau cina. La fel de interesante si utile sunt suprafetele multifunctionale care pot fi folosite deopotriva drept masa, dar si ca suport pentru pregatitul mancarii chiar daca acestea sunt amplasate in jurul chiuvetei.

Cum in ziua de astazi, comunicarea, internetul si gadgeturile sunt o obisnuinta, o bucatarie moderna inseamna si un televizor bine dimensionat, un loc pentru laptop si de ce nu, un sistem audio. Acesta poate sa iti acompanieze retetele minune cu muzica preferata sau iti va permite sa asculti un audiobook in timp ce pregatesti cina.

Foarte la moda sunt bucatariile open space in care zona de gatit se imbina cu living-room-ul. Dezavantajul major unei astfel de solutii este mirosul de mancare ce nu poate fi oprit si lipsa unor limite intre deranjul creat in timpul gatitului si ordinea din zona de relaxare. Acest lucru poate fi rezolvat prin plasarea unui semi-perete care poate servi ca delimitare, dar si ca minibar sau masa pentru 1-2 persoane.

In aranjarea bucatariei te poti inspira din stilul oriental in care culorile vii predomina si pot fi imbinate cu piesele europene sau stilul mediteranean in care „insulele” devin foarte practice, dar potrivite mai ales in bucatariile foarte largi.

In momentul in care te decizi sa iti redecorezi bucataria, trebuie sa te gandesti ce anume doresti, iar acest lucru il poti face cel mai bine alegand 2 sau 3 atribute in jurul caruia sa iti contruiesti ideile: aerisit, jovial, fresh, cald, retro, modern, clasic sau de ce nu, stilul tau personal.

Îți recomandăm
Lingură pentru miere Misty Gri
Borcan în coșuleț Ursula
Set ustensile de bucătărie și suport din bambus, Bamboo Natural
Cântar de bucătărie din sticlă călită Wenko Peperoni
retroboutique.ro
retroboutique.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2021 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER