Zece sfaturi pentru o bucatarie ca la carte

Zece sfaturi pentru o bucatarie ca la carte


O bucatarie bine organizata este mai spatioasa, mai atragatoare si, nu in ultimul rand, eficienta. Asadar, trebuie sa acorzi timp si atentie nu numai gatitului in sine, ci si organizarii tuturor ustensilelor de care dispui. Acest lucru te va ajuta sa gatesti mai usor, in timp scurt si fara eforturi inutile. Daca vrei ca bucataria ta sa fie cat mai functionala, nu ezita sa urmezi pasii de mai jos si vei observa diferenta.


Zece sfaturi pentru o bucatarie ca la carte

1. Inainte de a incepe organizarea propriu-zisa, fa o curatenie generala, in sensul eliminarii tuturor lucrurilor care nu-si mai au locul in bucatarie: mici obiecte care au ajuns accidental in aceasta incapere si nu au fost mutate, ustensile sau vase uzate, deteriorate, ingrediente expirate si tot ceea ce nu iti mai este de folos.

2. Examineaza mobilierul si locul in care sunt amplasate chiuveta, aragazul, frigiderul, pentru a sti unde vor fi zonele de curatare, preparare, spalare.

3. Imparte si aranjeaza totul pe categorii. Acest lucru te va ajuta in mod sigur. Poti sa te ghidezi dupa marime, utilitate si frecventa cu care le intrebuintezi. Separa ustensilele pe care le folosesti in mod frecvent de cele pe care le utilizezi doar in situatii speciale si asaza-le in locuri diferite.

Lasa la vedere doar ceea ce iti este mereu necesar. Gaseste un dulap special pentru aparatele electrocasnice (robot de bucatarie, sandwich maker, storcator de fructe etc.).

4. Daca dispui de o camara, pastreaza in acest loc gemurile, dulceturile, conservele, pastele fainoase. Vei avea mai mult spatiu in bucatarie, mai ales ca alimentele mentionate nu sunt necesare la fiecare masa.

5. Pozitioneaza vasele si ustensilele in functie de zona de interes. Este mai comod si, totodata, eviti umblatul dintr-o parte in alta a bucatariei. Pastreaza tot ceea ce ajuta la gatit (mixer, tocator pentru legume, cani etc.) aproape de chiuveta, iar oalele si tigaile plaseaza-le in preajma aragazului. Daca dispui de un sertar in zona centrala de lucru, nu ezita sa pastrezi aici micile „instrumente“ de care te folosesti: cutite, deschizatoare de sticle, dispozitive de curatat etc. Locul potrivit pentru farfurii si castroane este in apropierea mesei deoarece le poti aseza rapid si iti sunt mereu la indemana.

6. Gaseste un raft sau dulap uscat pentru a pune condimente, ingrediente, servetele si tot ceea ce ar putea fi afectat de umezeala.

7. Foloseste suporturi pentru ustensilele de bucatarie. Iti vei da seama cat de usor le vei aseza la loc dupa spalare. Ai d¬o¬ua variante din care poti alege: fie cum¬peri doar suporturile de care ai nevoie, fie achizitionezi ustensilele cu tot cu suporturi. In magazinele de specialitate se gasesc suporturi pentru linguri, polonice, spumiere etc., pentru farfurii, cani, cutite, prosoape, servetele, pentru sticlutele sau cutiile cu condimente, si lista poate continua. In cel de-al doilea caz, poti cumpara un suport care sa contina lingura de servit, zdrobitor de cartofi, spatula, polonic, furculita pentru friptura si spumiera. Daca acest set nu te multumeste, afla ca mai sunt si alte tipuri, cum ar fi cele care contin: cutite de bucatarie, tocator, polonic, tel, spumiera si palete (plata, semiadanca). Alegerea unui astfel de set depinde de ceea ce gatesti in mod frecvent si de ustensilele pe care le-ai cumparat deja separat.

8. Utilizeaza separatoare in sertare pentru a nu amesteca uneltele de gatit. Le vei avea mereu repartizate si te vei folosi usor de ele.

9. Incorporeaza cosul de gunoi in suprafata de lucru sau gaseste un dulap unde sa il plasezi. Tinut intr-un colt, te poate incurca si este inestetic.

10. Aranjeaza vasele pentru copii in dulapuri speciale, joase, la care acestia sa poata avea acces usor. Cumpara castronase, farfurii si cani din plastic pentru a evita spargerea acestora si ranirea micutilor.

Urmand cu atentie acesti pasi, vei obtine in final o bucatarie nu numai utila, ci si placuta...

SURSA: gds.ro

soldec-shop.ro
soldec-shop.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER