Trei sfaturi mari de amenajare pentru o baie mica


Trei sfaturi mari de amenajare pentru o baie mica


Sfaturi utile | Publicat la 01 Ian 2009 | 61590 afisari


Baia este mica, dar avem nevoie de spatiu. Ce facem pentru a amenajarea ei util, placut si modern? Iata cele trei sfaturi mari pentru a amenaja o baie mica: primul, mobilierul de baie; al doilea, gresia, faianta si tavanul; al treilea, oglinzile. Toate trei intr-un pret pe care vi-l puteti permite.


Trei sfaturi mari de amenajare pentru o baie mica - Poza 1

Mobilierul din baie: castigati spatiu de depozitare intr-o baie mica

Cel mai important lucru pentru amenajarea baii - daca este mica - este castigarea de spatiu. Sa incepem prin identificarea zonelor nefolosite si aranjarea mobilierului din baie.

Dulapiorul pentru chiuveta. Primul spatiu pe care il puteti folosi pentru un dulapior este cel de sub chiuveta. Renuntati la clasica chiuveta cu picior si folositi la maxim aceasta oportunitate. Veti fi surprinsi cat de multe pot incapea in acest dulapior.

Dulapiorul de deasupra rezervorului WC. Urmatorul spatiu foarte generos pe care il puteti folosi este cel de deasupra rezervorului pentru WC. Un dulap ingust si inalt va va oferi suficient spatiu pentru a depozita toate maruntisurile din baie: cosmetice, truse de unghii, carlige de rufe, chiar si prosoape.

Rafturile. Folositi rafturi. Cele mai indicate sunt cele de colt. In cele doua colturi de pe peretele cu cada se pot monta rafturi de colt care vor adaposti toate sapunurile, sampoanele, sarea de baie etc.

Gresia si faianta, tavanul: o baie mica mai luminoasa

Faianta si gresia. Intr-o baie mica, ingusta, evitati montarea de faianta inchisa la culoare. Montati placi de faianta deschisa la culoare, pastrand pentru contrast gresia, care poate fi cat de inchisa doriti.

Un alt truc este acela de a monta placi de faianta dreptunghiulare, asezate pe verticala. Astfel, camera de baie va parea mai inalta si mai spatioasa. Ca un mic artificiu, pe peretele cu usa montati placile pe orizontala. Jocul va fi unul placut ochiului si va scoate incaperea din monotonie.

Tavanul. Tavanul lasati-l alb. Va reflecta mai bine lumina si baia va parea mai spatioasa.

Oglinzile dintr-o baie mica

Da, ati citit bine: oglinzile. Ne-am obisnuit ca baia sa aiba o singura oglinda, cea de la chiuveta. Ca regula generala, cu cat este mai multa lumina intr-o incapere, cu atat ea va parea mai mare. Oglinda, reflectand lumina da si obiectele din baie, va ajuta la crearea impresiei de spatiu suplimentar. Deci, de ce numai una? Puteti monta doua sau, de ce nu, trei oglinzi.

Daca veti pune doua oglinzi pe pereti opusi, de aceiasi dimensiune, una in fata celeilalte veti crea o reflexie infinita. Senzatia este absolut unica!

Iata deci trei idei simple si ieftine pentru a transforma mica noastra baie intr-un spatiu daca nu generos macar luminos si aerisit.


Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.roAdauga comentariul tau
Despre Ciprian Paunica
Avatar Ciprian Paunica

Grafician la baza, membru fondator ANADEEA Advertising in anul 2005, initiator a nenumarate ..

Contact valeacascadelor.ro