Trei sfaturi mari de amenajare pentru o baie mică

Trei sfaturi mari de amenajare pentru o baie mică


Lorelei Kasadi | Baie

1015 afisari

Baia este mică, dar avem nevoie de spațiu. Ce facem pentru a o amenaja într-un mod util, plăcut și modern? Iată cele trei sfaturi mari pentru a amenaja o baie mică: primul se referă la mobilierul de baie; al doilea la gresia, faianța și tavanul băii; al treilea e despre oglinzi. Toate trei într-un preț pe care vi-l puteti permite.

vivre.ro
vivre.ro


1. Mobilierul din baie: câştigaţi spatiu de depozitare într-o baie mică!

Cel mai important lucru pentru amenajarea băii - dacă este mică - este câştigarea de spaţiu. Să începem prin identificarea zonelor nefolosite şi aranjarea mobilierului din baie.

Dulăpiorul pentru chiuvetă. Primul spaţiu pe care îl puteţi folosi pentru un dulapior este cel de sub chiuvetă. Renunţaţi la clasica chiuvetă cu picior şi folosiţi la maxim această oportunitate. Veţi fi surprinşi de cât de multe obiecte utile pot încăpea în acest dulăpior.

Dulăpiorul de deasupra rezervorului WC. Următorul spaţiu foarte generos pe care îl puteţi folosi este cel de deasupra rezervorului pentru WC. Un dulap îngust şi înalt vă va oferi suficient spaţiu pentru a depozita toate mărunţişurile din baie: cosmetice, truse de unghii, cârlige de rufe, chiar şi prosoape.

Rafturile. Folosiţi rafturi! Cele mai indicate sunt cele de colţ. În cele două colţuri de pe peretele cu cada se pot monta rafturi de colţ care vor adăposti toate săpunurile, şampoanele, sarea de baie etc.

2. Gresia şi faianţa, tavanul: o baie mică mai luminoasă

Faianţa şi gresia. Într-o baie mică, îngustă, evitaţi montarea de faianţă închisă la culoare. Montaţi plăci de faianţă deschisă la culoare, păstrând pentru contrast gresia, care poate fi cât de închisă doriţi.

Un alt truc este acela de a monta plăci de faianţă dreptunghiulare, aşezate pe verticală. Astfel, camera de baie va părea mai înaltă şi mai spaţioasă. Ca un mic artificiu, pe peretele cu uşa montaţi plăcile pe orizontală. Jocul va fi unul plăcut ochiului şi va scoate încăperea din monotonie.

Tavanul. Tavanul lăsaţi-l alb. Va reflecta mai bine lumina şi baia va părea mai spaţioasă.

Oglinzile dintr-o baie mică

Da, aţi citit bine: oglinzile. Ne-am obişnuit ca baia să aibă o singură oglindă, cea de la chiuvetă. Ca regulă generală, cu cât este mai multă lumină într-o încăpere, cu atât ea va părea mai mare. Oglinda, reflectând lumina, dar şi obiectele din baie, va ajuta la crearea impresiei de spaţiu suplimentar. Deci, de ce numai una? Puteţi monta două sau, de ce nu, trei oglinzi.

Dacă veţi pune două oglinzi de aceeaşi dimensiune pe pereţi opuşi, una în faţa celeilalte, veţi crea o reflexie infinită. Senzaţia este absolut unică!

Iată, deci, trei idei simple şi ieftine pentru a transforma mica noastră baie într-un spaţiu dacă nu generos, măcar luminos şi aerisit.

Îți recomandăm
Cada de baie freestanding ovala BESCO seria VIYA BLACK & WHITE
Consolă de baie cu polițe Laisy Corner Duo
Set de accesorii pentru baie Bethanie
Set de 3 coșuri pentru rufe Jannie
retroboutique.ro
retroboutique.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER