Decorează-ţi livingul în stil japonez

Decorează-ţi livingul în stil japonez


ValeaCascadelor.ro | Decor

694 afisari

Sau cum poți fi Shogun la tine acasă.

Specialiștii în decorațiuni interioare spun că stilul japonez face dintr-un apartament normal de bloc o locuință mare, spațioasă, bine aerisită, cu culori armonios îmbinate și cu o tentă de clasic. Designul interior japonez este o modalitate diferită de a privi culorile.

baterii-lux.ro/
baterii-lux.ro/

Spre deosebire de cultura europeană, în cultura asiatică albul şi negrul constitue două culori foarte importante. Negrul delimitează contururile şi aliniază totul într-o structură geometrică armonioasă.

Spre deosebire de cultura europeană, în cultura asiatică albul şi negrul constitue două culori foarte importante. Negrul delimitează contururile şi aliniază totul într-o structură geometrică armonioasă.

Cele mai folosite culori pentru design-ul interior sunt albul şi culorile neutre, inspirate din natură. Negrul se foloseşte pentru a defini şi construi armonia. Când alegeţi culorile, nu le lăsaţi să se opună arhitecturii camerei. Culorile neutre vă vor ajuta la construirea unei ordini, parte din obiectivul întregului design în stil japonez. Dacă totuşi doriţi să folosiţi culori vii, nu trebuie folosite mai multe deodată.

Culorile dominante sunt făcute să iasă în evidenţă singure, pe un obiect sau pe o zonă arhitectonică ce va deveni punctul camerei spre care totul converge. Urmând stilul japonez în căutarea echilibrului, la fel ca şi cu culorile, selectarea materialelor în contrast puternic, atât în şlefuire, cât şi în textură, nu e în contradicţie cu scopul nostru de a găsi linişte, echilibru şi ordine.

Cum vă puteţi crea singuri o cameră în stil japonez ? Nu e simplu.

Țineţi cont mai întâi de faptul că o caracteristică esenţială a casei în stil japonez e simplitatea. Aşezarea mobilei se face dupa regulile fluidităţii. Design-ul japonez stabileşte creierul încăperii în centru: un grup de mobile, într-o ordine desăvârşită pentru conversaţie, o grădină fără apă, cu pietricele, ori un şemineu. Dezordinea nu face casă bună cu liniştea. Liniile trebuie bine definite. Trebuie lăsat cât mai mult spaţiu liber în camere. Investiţia în mobilă multă nu e necesară.

Multe obiecte sunt multifuncţionale. Un tatami este un bun exemplu. Strâns, tatamiul este un obiect decorativ, iar deschis poate fi folosit pentru a face exerciţii sau chiar pentru a trage un pui de somn după-masă. Conform curentului minimalist, mai puţin poate însemna mai mult, de aceea se va avea în vedere calitatea înaintea cantităţii.

Îți recomandăm
Pernă decorativă Ravenna
Ceas de perete
Oglinda
Tablou 60x80 cm GRELYS PRINT
lotusland.ro
lotusland.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2021 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER