Pardoseli din folie de PVC - sfaturi practice

Pardoseli din folie de PVC - sfaturi practice


Instalarea foliei de PVC nu este cine stie ce filosofie. Operatiunea respectiva e atat de simpla, incat o puteti face si singur. Iata cum.


Pardoseli din folie de PVC - sfaturi practice

Masurati mai intai cu o ruleta suprafata podelei. Pentru a taia foaia de PVC, desfasurati-o cu fata in jos, pe o suprafata curata si fara denivelari, eventual intr-o alta camera.

Pasul urmator este taierea materialului pe masuratorile facute, cu ajutorul unei rigle si a unui cuter. Apoi, folia de PVC se intoarce cu fata in sus si se intinde pe podeaua care urmeaza a fi captusita.

Faza urmatoare este aplicarea adezivului. Aceasta se face cu ajutorul unei mistrii, iar miscarea de intindere se face dinspre perete spre mijlocul camerei. Important: adezivul se aplica pe podea, nu pe folia de PVC! Pentru ca PVC-ul sa se lipeasca, nu este nevoie decat de un strat subtire de adeziv.

Meseriasii recomanda sa se astepte 10-12 minute inainte de lipirea PVC-ului pe podeaua pe care a fost aplicat adezivul. In jurul unor corpuri de mobila fixa, pardoseala PVC se taie cu un cuter, incepand de la colturile mobilei. In cazul in care doriti sa instalati foi multiple de PVC, intindeti foile astfel incat marginile lor sa se intalneasca in mijlocul camerei.

Dupa intinderea foilor, indoiti ambele margini ale foilor de PVC lateral si aplicati adezivul pe podea cu o mistrie in spatiul dintre cele doua foi. Dupa 10 minute puteti indoi inapoi foile de PVC pe podea si lipi cele doua margini. Dupa ce am aplicat folia de PVC pe podeaua cu adeziv, trebuie sa eliminam umflaturile, respectiv «pungile» cu aer. In acest scop se foloseste o racleta. Manevrele se fac intr-o miscare de du-te vino, dinspre mijlocul camerei spre margini. Pentru a da un aspect placut lucrarii, foile se fixeaza la baza peretilor cu sipci speciale, fixate in perete cu ajutorul unor cuie de beton.

Ati vazut ce simplu e? Nu aveti nevoie decat de pardoseala PVC, adeziv, cuie, sipci, profil de pardoseala, banda cu fata dubla, iar ca unelte de ruleta, rigla, cuter, mistrie dintata, racleta, ciocan, galeata pentru adeziv.

Pentru a le procura, Valea Cascadelor va scuteste de mai multe drumuri, caci le gasiti pe toate aici.
soldec-shop.ro
chilipirul-zilei.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2023 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER