Stucco - vopsea decorativa cu aspect de marmura

Stucco - vopsea decorativa cu aspect de marmura


Lorelei Kasadi | Sfaturi utile

1647 afisari

Atunci cind cumperi sau construiesti o casa noua, ori cand vrei s-o redecorezi pe cea veche, culorile si combinatiile dintre ele te pun de multe ori pe ganduri. Nu zugravesti in fiecare zi, asa ca trebuie sa te decizi repede si bine, incat sa nu regreti mai tarziu.
Din multimea de efecte speciale ce pot fi realizate, cel mai cunoscut si utilizat este Stucco. Aplicatorii romani s au intalnit cu acest efect in momentul in care au ajuns sa lucreze in Italia, Spania sau in tarile arabe.


Stucco - vopsea decorativa cu aspect de marmura

Ce este vopseaua decorativa Stucco?

Stucco este numele dat unui efect realizat cu vopsea decorativa cu aspect lucios sau semi lucios, imitand liniile fine ale marmurei, acela de striatii in forma literei V. Stucco este foarte apreciat pentru ca una dintre caracteristicile lui de baza este aceea ca nu necesita acoperirea cu un strat de ceara, pentru stralucire, avind ceara incorporata.
De fapt, Stucco este un material mineral rezistent la umezeala si uzura alcalina, ce poate fi folosit cu succes in livinguri, dormitoare, holuri, dar si in bai si bucatarii, unde poate inlocui faianta. Peretii vor capata un aspect lucios, marmorat, dar perfect respirabil.

Caracteristicile vopselei decorative Stucco se remarca prin putere mare de acoperire (4mp/litru in trei straturi), rezistenta la peste 10.000 de spalari, rezistenta mare la mucegaiuri si conditii de clima, timp de uscare rapid (30 minute la suprafata, 24 de ore in profunzime. Al doilea strat se poate aplica dupa 3 ore, colorare computerizata in peste 3.000 de culori si nuante. Avantajul acestui produs este efectul vizual deosebit, transparentele si luciul care potenteaza efectul coloristic.


Originalitatea se datoreaza atat produsului, cat si tehnicii de spacluire veche de secole. Cateva recomandari nu strica nici aici. Pentru camerele de zi recomandam culorile tonice, luminoase. Pentru dormitoare sunt mai potrivite culorile pale, relaxante, odihnitoare.

Este adevarat ca acest tip de produs este recomandat in primul rand pentru casele mari, spatioase, dar se poate folosi la fel de bine si pentru decorarea apartamentelor, daca nuantele sunt bine alese si nu sunt foarte intense si apasatoare.
Stucco este un produs recomandat in orice tip de ambient, de la saloane si living uri pana la bai si bucatarii, datorita aspectului cromatic deosebit si lavabilitatii superioare.

aqualine.ro/
aqualine.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER