Stilul French mereu la moda

Stilul French mereu la moda


Cand te duci cu gandul la Provence si la stilul decorativ rustic frantuzesc, sigur-sigur, iti imaginezi campuri nesfarsite de levantica si un soare care te lumineaza ca pe o zi de primavara. Exista atat de multe elemente care contribuie la stilul frantuzesc de decorare a unei locuinte, incat mi-e greu sa stabilesc punctul de pornire.


Stilul French mereu la moda

Cand te duci cu gandul la Provence si la stilul decorativ rustic frantuzesc, sigur-sigur, iti imaginezi campuri nesfarsite de levantica si un soare care te lumineaza ca pe o zi de primavara. Exista atat de multe elemente care contribuie la stilul frantuzesc de decorare a unei locuinte, incat mi-e greu sa stabilesc punctul de pornire. In ansamblu, vorbim despre un stil rustic, vechi si primitor totodata. Sunt cele trei secrete care ar putea transforma o casa intr-o lume. Lumea ta intima, despre asta vorbim, pentru ca ea este personajul principal. Stilul frantuzesc se muleaza perfect atat pe locuintele de la tara, de vacanta, cat si pe cele carora am dori sa le dam un aer mai elegant, cele in care locuim. Adica, cele in care am vrea sa integram semne din stilul Chateaux.

Incepem cu nuantele, mai vechea mea obsesie, pentru ca am mai explicat, in nenumarate randuri, importanta capitala pe care acestea o au intr-o incapere. Cum un mobilier al Reginei Angliei n-ar fi suficient pentru a contramanda kitschul unor culori ieftine si usturatoare pentru simtul nostru vizual. Inspiratia in ceea ce priveste nuantele folosite de francezi provine din natura. Intreg spectrul de culori al curcubeului vine in ajutorul romanticilor planetei. Soarele aduce in prim plan un galben pal, focul aduce rosul de nuanta ruginei, iarba aceea de un verde puternic, iarba verilor inconfundabile aduce verdele tare, inchis la culoare, oceanul aduce cu el albastru cobalt, mult, foarte mult albastru cobalt. Acestea sunt nuantele de care te poti folosi pentru zugravirea peretilor, pentru alegerea draperiilor si cea a fotoliilor grele din sufragerie. Pentru obiectele de decor si pentru accesorii, poti fi indrazneata si sa alegi culoarea negru combinata cu diverse nuante aprinse, tari, extravagante.

Cand vine vorba despre mobilier, aici este cu totul alta problema. Este o regula simpla si stricta, de care esti nevoita sa tii seama pentru a nu da gres. Nu te mai poti lasa purtata de imaginatie: mobilierul trebuie sa fie antichizat, in nuanta ruginei. Daca locuiesti intr-un apartament sau intr-o casa construita in perioada interbelica, atunci norocul este de partea ta. Foloseste-te de grinzi, de plafoane, de arcadele originale din lemn si confera un strop in plus de stil. Pune in evidenta lemnul acela vechi si plin de povesti, asorteaza-l cu scaunele impletite din papura, pe care le poti decora cu texturi simple, din materiale naturale, pentru a te apropia si mai mult de natura, pentru ca in jurul tau sa domneasca la loc de cinste armonia. Pentru pardoseli, poti opta atat pentru parchetul din lemn masiv, cat si pentru cele din piatra naturala. Conditia de baza este sa le acoperi cu covoare din lana sau din bumbac.

De asemenea, un detaliu important pentru a simti ca te dai jos din metrou si ajungi in Franta, este cel al semineului. Nu dintr-acelea electrice, nu. Unul autentic, din piatra sau din ceramica, pe care vei strange toate oalele din lut pe care le ai la bunica acasa, pe care vei aseza obiecte decorative dintr-un material tare, cum ar fi caramida, pe care vei imprastia plante aromatice si bibelouri din cupru.

foglia.ro
foglia.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER