Sapa autonivelanta - un material miraculos

Sapa autonivelanta - un material miraculos


Pentru pardoselile denivelate se recomanda turnarea unei sape autonivelante. Dar ce este aceasta sapa, despre care se vorbeste tot mai des in ultima vreme?

baterii-lux.ro/
baterii-lux.ro/

Sapa autonivelanta - un material miraculos

Am intrebat si eu un prieten, care si-a amenajat de curand o casuta primita mostenire si asa am ajuns sa aflu cate ceva despre acest material care, daca-l folosim, ne scuteste de multa bataie de cap. Mai intai ce este aceasta sapa. Simplu de tot: e un material pe baza de ciment, cu priza si uscare rapida, care se foloseste la nivelarea podelelor pe care urmeaza sa fie fixate diferite sisteme de podea. Modul de lucru e cat se poate de simplu.

Pe suprafata pe care urmeaza sa se toarne sapa autonivelanta se va aplica mai intai o amorsa speciala pentru a reduce gradul de absorbtie al pardoselii. Amorsa se dilueaza cu apa si se aplica cu bidineaua sau cu o pensula lata. Dupa doua-trei ore, amorsa este uscata, asa ca se poate incepe prepararea sapei.

Este necesar sa se adauge cantitatea de apa recomandata pe ambalaj .
Turnarea se va face incepand de la coltul incaperii, in benzi continue, late de 15-20 cm, urmand apoi un traseu sinuos. Materialul se va intinde singur.

La turnarea stratului de sapa, raman mici bule de aer inglobate in material, sau prinse intre acesta si micile asperitati ale podelei. De aceea se foloseste rola cu ace: prin rularea ei pe suprafata materialului, acele strapung bulele de aer si le elimina. Daca nu dispuneti de o astfel de rola, sapa se aeriseste cu partea zimtata a fierului de glet.
Cand se va intari, peste 12 ore, sapa va fi perfect plana, datorita efectului de autonivelare. Va fi de asemenea si foarte rezistenta. Nu se va crapa nici daca scapati din greseala un obiect greu pe ea.
top-shop.ro
top-shop.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2021 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER