Piscina ta ... vis sau cosmar estetic?

Piscina ta ... vis sau cosmar estetic?


Chiar daca o piscina va transforma cu totul gradina ta, nu inseamna ca orice piscina, instalata oricum, va avea acelasi efect. Fiind o investitie considerabila si destul de dificil de construit sau instalat, trebuie sa ai mare grija ce alegi.

vivre.ro
vivre.ro

Piscina ta ... vis sau cosmar estetic? - Poza 1
Piscina ta ... vis sau cosmar estetic? - Poza 2
Piscina ta ... vis sau cosmar estetic? - Poza 3
Piscina ta ... vis sau cosmar estetic? - Poza 4
Piscina ta ... vis sau cosmar estetic? - Poza 5
Piscina ta ... vis sau cosmar estetic? - Poza 6
Piscina ta ... vis sau cosmar estetic? - Poza 7
Piscina ta ... vis sau cosmar estetic? - Poza 8
Piscina ta ... vis sau cosmar estetic? - Poza 9
Piscina ta ... vis sau cosmar estetic? - Poza 10
Piscina ta ... vis sau cosmar estetic? - Poza 11
Piscina ta ... vis sau cosmar estetic? - Poza 12
Piscina ta ... vis sau cosmar estetic? - Poza 13

Ca sa fii sigur ca nu va arata ca un lighean imens in curtea din spate, trebuie sa tii cont de cateva aspecte:

1. Locatie.  Imagineaza-ti cum va arata piscina incadrata in spatiul gradinii si cum va arata gradina cu piscina aleasa de tine. Daca este nevoie apeleaza la un arhitect care iti poate crea o schita sau care te poate sfatui. Alege locul astfel incat sa fie usor de decorat sau de imbinat cu decoratiunile existente. Ai grija daca vei bloca intrari, daca va fi prea aproape de un zid al casei sau daca este prea aproape de o sursa nedorita de contaminare. Daca planifici amplasarea iarna, gandeste-te ca vara, eventualii copaci din jur vor avea frunze si va fi mai multa umbra.

2. Forma si tipul piscinei. Tipul de material folosit va influenta foarte mult si aspectul.  Poti alege o piscina din beton, fibra de sticla sau vinil.

O piscina de beton va fi durabila si rezistenta. Pentru a nu arata ca nuca in perete, o poti finisa cu alte materiale precum lemn sau ciment. Ai avantajul ca poti alege o anumita forma pe care o doresti, putand sa iti folosesti creativitatea. Totusi, trebuie sa vorbesti cu constructorul si electricianul pentru a vedea ce este posibil si ce nu.
Piscina din fibra de sticla vine in general sub forma de kit ceea ce inseamna ca poti alege dinainte forma si iti poti face o idee mai clara in privinta imaginii finale.

Evita piscinele care sunt construite deasupra pamantului deoarece va fi nevoie de un efort imens pentru o face sa arate bine. Piscinele ingropate sunt mai elegante si de multe ori mai usor de intretinut.

3. Dimensiune. Daca nu planuiesti sa dai petreceri private cu sute de invitati,  o piscina de cativa metri patrati in care pot inota doua persoane poate fi suficient de mare si mai eleganta. In plus, este mai usor de curatat si de ce nu, mai putina apa consumata.

4. Decoratii. Gandeste-te cum poti decora fundul piscinei sau peretii acesteia. La o piscina din beton poti deveni creativ cu decoratii din marmura, dar nu te opri aici. Marginea piscinei este un spatiu imens in care poti plasa obiecte de lemn, marmura sau chiar plante pentru a incadra piscina intr-un mod placut. Poti lua in calcul si un loc special construit in care poti citi sau bea un pahar de vin la buza apei.

5. Lumini. Daca te-ai decis sa construiesti o piscina din beton, nu poti sa nu te gandesti cum va arata noaptea. Exista o varietate extrem de larga de spoturi de diverse puteri si lumini. Necesita o instalatie electrica speciala, dar efortul va merita din plin.

Orice ai face, nu lua decizii pripite. Consulta-te cu arhitectul sau cu un constructor specializat de piscine.

Linkuri utile: piscine fibra de sticla, piscine din beton si accesorii, piscine de interior

Sursa foto: www.aqua-tech.ca, www.capesienna.com, www.guzarchitects.com, www.viceroybali.com

top-shop.ro
top-shop.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2021 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER