Viitorul pietei materialelor de constructii este online

Viitorul pietei materialelor de constructii este online


Eficientizarea pietei materialelor de constructii sta în solutii online, cu clienti care au posibilitatea de a realiza comenzi online si de a stabili termenul de livrare. Comertul online creste constant în toate sectoarele, iar extinderea platformelor online cu solutii diverse este obligatorie pentru furnizorii de materiale de constructii.

bonami.ro
bonami.ro

Viitorul pietei materialelor de constructii este online - Poza 1

Emenatwork.ro este platforma de comert online a grupului Menatwork, dezvoltata cu investitii totale de aproximativ 500.000 de euro, dintre care 200.000 euro din fonduri europene. Dupa 8 ani de la lansarea site-ului, anul trecut acesta a reusit sa adune vânzari de circa un milion de euro. „Pentru acest an, preconizam vânzari mai mari cu 50% pentru platforma online”, spune Oliviu Vasilescu, Director Operatiuni si Tranzactii eMenatwork.


„Platforma a devenit matura, iar zona de suport, cea care ne intereseaza cel mai mult, este bine dezvoltata. Noi, ca grup, suntem vazuti ca integratori de solutii, oferim consultanta si sprijinim proiectele, inclusiv prin prezenta pe santier alaturi de clienti, acolo unde este nevoie”, arata Oliviu Vasilescu, care precizeaza ca se pot face si stagii de instruire pentru angajatii clientilor, daca acest lucru este necesar. În prezent, pe site se regasesc circa 10.000 de produse si servicii.


Grupul Menatwork, format din 11 companii, lucreaza în principal cu constructori si dezvoltatori de proiecte rezidentiale si birouri, acesti clienti reprezentând circa 70% din portofoliul total. Grupul include cinci unitati de productie în Bucuresti si în tara, fiind unul dintre principalii producatori de profile de gips-carton si singurul de pardoseli supra-înaltate si tavane metalice. De asemenea, în productia de corpuri de iluminat compania are o experienta vasta, în special pe zona de birouri sau proiecte speciale.


„2018 este un an de consolidare pentru platforma emenatwork.ro; dupa ce am investit în solutia tehnica si în oameni dorim sa ne orientam catre nevoile clientilor. Platforma se va dezvolta în doua directii principale: una pentru persoane fizice, beneficiarii finali ai produselor noastre, pentru care oferim cele mai bune solutii, iar a doua pentru zona B2B (business-to-business), unde intentionam sa automatizam anumite procese, de la comenzi direct în sistem pâna la programarea livrarilor”, explica Oliviu Vasilescu.


Despre Grupul Menatwork


Înfiintat în 1994 de Luigi Caverni, grupul s-a dezvoltat în piata materialelor de constructii, deschizând în timp si unitati de productie în tara noastra. Cu un total de 350 de angajati, grupul a avut anul trecut o cifra de afaceri de 50 milioane euro si estimeaza o crestere usoara si în 2018. Produsele grupului sunt pozitionate calitativ ca peste medie si premium, fiind însotite de consultanta de specialitate si serviciul de livrare. Grupul are showroom-uri în Bucuresti, Constanta, Craiova si Cluj.

somproduct.ro
somproduct.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER