Oprescu vrea sa cumpere pe credit 3.500 de apartamente pentru cei care stau in blocuri cu bulina rosie

Oprescu vrea sa cumpere pe credit 3.500 de apartamente pentru cei care stau in blocuri cu bulina rosie


ValeaCascadelor.ro | Știri

03 Mar 2010 | 11 afisari

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea ca impreuna cu Guvernul sa cumpere pe credit, de la dezvoltatorii imobiliari, 3.500 de apartamente pentru bucurestenii care stau in imobile cu bulina rosie.

bonami.ro
bonami.ro


Asta ar insemna achizitionarea a 80 de blocuri, cu cate trei sau patru apartamente pe palier; si cu cate zece etaje fiecare. Oprescu a precizat ca pe piata libera exista in jur de 10.000 de apartamente finalizate iar necesarul pentru familiile care locuiesc in cele 301 cladiri cu risc seismic ridicat fiind de 3.500.

"Guvernul este cel care poate si are capacitatea de a se indatora pentru a lua intre 3.500 - 4.000 de apartamente de la dezvoltatorii imobiliari pe care sa le punem la dispozitia proprietarilor din cele 301 imobile care trebuie consolidate pe perioada lucrarilor", a spus Sorin Oprescu.

Primarul general a mai precizat ca la aceasta actiune poate participa si municipalitatea. Desi nu au fost facute calcule financiare exacte, Primaria Capitalei ar putea contribui cu aproximativ 20-30 milioane de euro pentru achizitionarea locuintelor. Solutia gasita de Sorin Oprescu este "pentru a fi pregatiti in cazul unui eveniment pe care nimeni nu si-l doreste."

In Capitala exista peste 400 de imobile cu bulina rosie si care potrivit specialistilor la un cutremur comparabil cu cel din 1977 risca sa se prabuseasca. "Cu toata parcimonia impartirii bugetului, am acordat sume importante in acest an pentru consolidarea cladirilor, a mai spus primarul general.

CITESTE MAI MULT PE: gandul.info

somproduct.ro
somproduct.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER