Stilul BOHO chic in amenajarile interioare

Stilul BOHO chic in amenajarile interioare


ValeaCascadelor.ro | Sfaturi utile

18 Apr 2024 | 221 afisari

Stilul boho (sau boem) este relaxant, cozy și plin de inspirație. Poate fi creat în mai multe variante, în funcție de preferințele fiecăruia. Cel mai important aspect este să exprime concepția liberă despre viață. Stilul boho este pus în valoare de elemente vintage, dream catchers („prinzătoare de vise”), fire de macrame, modele etno, dar și de decorațiuni care evocă amintiri din călătorii în locuri exotice sau tipice culturii Orientului Îndepărtat.Stilul boho chic în amenajări interioare este o explozie de culoare, texturi şi influenţe artistice diverse, creând o atmosferă relaxată şi plină de personalitate. Iată cum să aduci spiritul boho la tine acasă:

Culori:

  • Tonuri calde şi pământii: Nuanţe precum bej, maro, crem, teracota şi verde sunt baza perfectă pentru o amenajare boho.
  • Accente vibrante: Pentru un plus de energie, poţi include pete de culoare mai vii, cum ar fi culori bijuterie sau pasteluri.

Materiale:

  • Naturale şi organice: Lemnul, ratanul, nuielele, lâna şi bumbacul sunt alegeri excelente pentru mobilier, accesorii şi textile.

Texturi şi imprimeuri:

  • Amestec eclectic: Stilul boho încurajează mixarea şi asortarea modelelor şi texturilor din diferite culturi. Covoare marocane, kilime turceşti, imprimeuri aztece şi textile ikat se potrivesc perfect.

Mobilier şi decoraţiuni:

  • Vintage şi unicat: Piesele vintage sau lucrate manual dau caracter spaţiului. Mobilierul din lemn masiv, cu tapiţerie în culori vii, poate fi combinat cu pufuri confortabile şi mese de cafea din ratan. Nu ezita să adaugi elemente decorative precum oglinzi ornate, valize vechi sau obiecte din călătorii.

Plante şi verdeaţă:

  • Conexiune cu natura: Plantele sunt esenţiale pentru un spaţiu boho. Alege plante cu frunze mari sau plante suspendate pentru a aduce un strop de viaţă şi culoare.

Iluminare:

  • Calde şi primitoare: Lumina joacă un rol important în crearea atmosferei. Ghirlande luminoase, lămpi marocane sau veioze cu abajururi din materiale naturale sunt alegeri potrivite pentru iluminatul ambiental.

Sfaturi generale:

  • Nu te teme să personalizezi: Stilul boho înseamnă să te exprimi prin decoraţiuni şi obiecte care te reprezintă.
  • Echilibru şi armonie: Deşi boho încurajează diversitatea, evită aglomerarea excesivă. Păstrează un echilibru vizual pentru un spaţiu relaxant.
  • Confort înainte de toate: Boho este sinonim cu confortul. Asigură-te că mobilierul este comod, iar materialele textile sunt plăcute la atingere.

Cu putina creativitate şi elementele cheie menţionate mai sus, poţi transforma orice încăpere într-un spaţiu boho primitor şi plin de farmec.

Am selectat pentru tine o gamă variată de accesorii, decoraţiuni şi mobilier pentru casă in stil boho. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe incaperea pe care doresti s-o amenajezi şi să îţi alegi piesele dorite.

Camera de zi in stil BOHO

Camera copiilor in stil BOHO

Dormitor in stil BOHO

Bucatarie si sufragerie in stil BOHO

Baie in stil BOHO

Balcon si terasa in stil BOHO

provident.ro
provident.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER