Mobila pentru baie: 5 trucuri utile de care să ții cont

Mobila pentru baie: 5 trucuri utile de care să ții cont


Corina Stefan | Baie

19 Noi 2021 | 1286 afisari

Majoritatea pieselor de mobilier pentru baie sunt create pentru depozitare. Totuși, diversitatea lor este impresionantă. Un simplu dulap pentru lavoar poate fi găsit în numeroase forme, stiluri, materiale, dimensiuni și culori. În consecință, poate fi dificil să creăm o baie practică și pe gustul nostru, în special atunci când avem și diferite restricții de care să ținem cont. Cu siguranță, un buget conservator sau o baie de mici dimensiuni vin cu propriile provocări, făcând mai dificilă alegerea unor piese de mobilier de care să fii entuziasmat. 

 



Designerii de interior au mai multe trucuri care te pot ajuta să selectezi mai ușor piesele de mobilier perfecte pentru baia ta. Iată căteva exemple:

  1. Nevoile de depozitare

De la dulapul pentru lavoar, la rafturile suspendate, majoritatea pieselor de mobilier pentru baie sunt destinate depozitării. Prin urmare, este normal să fim atenți la căt încăpătoare sunt piesele respective. Totuși, este la fel de important ce ai de depozitat, nu doar căt ai de depozitat. Un volum mare de produse cosmetice necesită alte piese de mobilier, față de numeroase produse de curățenie sau un număr foarte mare de prosoape. În primul caz, dacă dimensiunea băii îți permite, poți opta pentru o masă de toaletă cu sertare și cu un mic scaun, ca să îți păstrezi produsele cosmetice și să le folosești într-un mod confortabil. Pe de altă parte, produsele de curățenie își au locul într-un dulap cu lavoar. În cazul prosoapelor, ai mai multă libertate de decizie. O soluție practică și comună ar fi un dulap înalt și îngust, cu mai multe rafturi, dar la fel de bine le poți stoca într-un compartiment dintr-un dulap cu lavoar încăpător.

De aceea, ar fi recomandat să evaluezi tipul și cantitatea obiectelor care vor avea nevoie de depozitare în baie, înainte să iei decizii cu privire la piesele efective de mobilier.

  1. Tendințele anuale

Amenajarea oricărei băi nu își propune să fie doar practică, ci și estetică. Înainte să iei decizii importante - nu doar privind mobilierul, dar și instalațiile sanitare sau gresia și faianța - ar trebui să știi cum te raportezi la diferite stiluri și tendințe. Ar trebui să știi dacă dorești o baie într-un stil clasic, atemporal, sau baie amenajată conform ultimelor tendințe. În ultimul caz, folosește trendurile anuale mai mult ca o inspirație și nu exagera; ține cont de faptul că renovarea băii nu se face frecvent, iar unele elemente în vogă se pot demoda în doar cățiva ani.

  1. Mobila multifuncțională

O abordare utilă atăt pentru băile de dimensiuni reduse, căt și pentru cele amenajate în stil minimalist este utilizarea mobilei multifuncționale. Cel mai comun exemplu este cel al dulapului suspendat cu oglindă, plasat deasupra lavoarului. Un alt exemplu este oglinda cu rafturi deschise și spoturi LED, care elimină nevoia unor polițe, dar și a unor lămpi sau spoturi LED independente. O posibilitate pentru o baie mai spațioasă este cel al pieselor de mobilier pentru șezut - mici banchete și taburete - cu spațiu de stocare interior.

  1. Schițe

Într-un spațiu limitat, așa cum este de obicei baia, planificarea este esențială. Totuși, cea realizată mintal are limitele sale. Dacă vrei să fii cu adevărat precis și să ai rezultate excelente în amenajarea băii, procedează ca un designer de interior: schițează camera și compară diferitele tale opțiuni. Nu trebuie să fii priceput la desen, ci doar să ai răbdare, un creion și o riglă. Toate schițele tale 2D ar trebui să plece de la forma băii și aspectele care sunt deja stabilite, precum fereastra, vasul de toaletă și cada sau cabina de duș. Apoi, să ai diferite variante de mobilier pentru spațiul rămas. Astfel, vei vizualiza mult mai bine opțiunile tale reale.

  1. Aspect coeziv

Atunci cănd alegi mobila pentru baie, nu este obligatoriu ca toate piesele să facă parte din același set, să fie realizate din aceleași materiale sau să aibă aceleași culori - cu toate că poate fi mai ușor pentru o persoană fără experiență în amenajări interioare să obțină un aspect închegat atunci cănd optează pentru mobilier la set. Piesele de mobilier trebuie să funcționeze împreună, atăt ca aspect general, căt și ca detalii. Mai mult, ele nu ar trebui să contrasteze prea tare cu instalații sanitare. Spre exemplu, încearcă să coordonezi ca stil, poate și ca nuanță, bateriile din baie cu mănerele dulapurilor.



Sursă foto: Unsplash



Îți recomandăm
Perie de toaleta cu suport
Ventilator de baie 100mm Elplast EOL 100 B GF masca aurie
Dulap de baie cu uși și sertare Austral
Coloana de dus cu termostat Rune Milano negru mat
fashiondays.ro
fashiondays.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER