Mobila pentru baie: 5 trucuri utile de care să ţii cont

Mobila pentru baie: 5 trucuri utile de care să ţii cont


Corina Stefan | Baie

19 Noi 2021 | 406 afisari

Majoritatea pieselor de mobilier pentru baie sunt create pentru depozitare. Totuși, diversitatea lor este impresionantă. Un simplu dulap pentru lavoar poate fi găsit în numeroase forme, stiluri, materiale, dimensiuni și culori. În consecință, poate fi dificil să creăm o baie practică și pe gustul nostru, în special atunci când avem și diferite restricții de care să ținem cont. Cu siguranță, un buget conservator sau o baie de mici dimensiuni vin cu propriile provocări, făcând mai dificilă alegerea unor piese de mobilier de care să fii entuziasmat. 

 Designerii de interior au mai multe trucuri care te pot ajuta să selectezi mai uşor piesele de mobilier perfecte pentru baia ta. Iată câteva exemple:

  1. Nevoile de depozitare

De la dulapul pentru lavoar, la rafturile suspendate, majoritatea pieselor de mobilier pentru baie sunt destinate depozitării. Prin urmare, este normal să fim atenţi la cât încăpătoare sunt piesele respective. Totuşi, este la fel de important ce ai de depozitat, nu doar cât ai de depozitat. Un volum mare de produse cosmetice necesită alte piese de mobilier, faţă de numeroase produse de curăţenie sau un număr foarte mare de prosoape. În primul caz, dacă dimensiunea băii îţi permite, poţi opta pentru o masă de toaletă cu sertare şi cu un mic scaun, ca să îţi păstrezi produsele cosmetice şi să le foloseşti într-un mod confortabil. Pe de altă parte, produsele de curăţenie îşi au locul într-un dulap cu lavoar. În cazul prosoapelor, ai mai multă libertate de decizie. O soluţie practică şi comună ar fi un dulap înalt şi îngust, cu mai multe rafturi, dar la fel de bine le poţi stoca într-un compartiment dintr-un dulap cu lavoar încăpător.

De aceea, ar fi recomandat să evaluezi tipul şi cantitatea obiectelor care vor avea nevoie de depozitare în baie, înainte să iei decizii cu privire la piesele efective de mobilier.

  1. Tendinţele anuale

Amenajarea oricărei băi nu îşi propune să fie doar practică, ci şi estetică. Înainte să iei decizii importante - nu doar privind mobilierul, dar şi instalaţiile sanitare sau gresia şi faianţa - ar trebui să ştii cum te raportezi la diferite stiluri şi tendinţe. Ar trebui să ştii dacă doreşti o baie într-un stil clasic, atemporal, sau baie amenajată conform ultimelor tendinţe. În ultimul caz, foloseşte trendurile anuale mai mult ca o inspiraţie şi nu exagera; ţine cont de faptul că renovarea băii nu se face frecvent, iar unele elemente în vogă se pot demoda în doar câţiva ani.

  1. Mobila multifuncţională

O abordare utilă atât pentru băile de dimensiuni reduse, cât şi pentru cele amenajate în stil minimalist este utilizarea mobilei multifuncţionale. Cel mai comun exemplu este cel al dulapului suspendat cu oglindă, plasat deasupra lavoarului. Un alt exemplu este oglinda cu rafturi deschise şi spoturi LED, care elimină nevoia unor poliţe, dar şi a unor lămpi sau spoturi LED independente. O posibilitate pentru o baie mai spaţioasă este cel al pieselor de mobilier pentru şezut - mici banchete şi taburete - cu spaţiu de stocare interior.

  1. Schiţe

Într-un spaţiu limitat, aşa cum este de obicei baia, planificarea este esenţială. Totuşi, cea realizată mintal are limitele sale. Dacă vrei să fii cu adevărat precis şi să ai rezultate excelente în amenajarea băii, procedează ca un designer de interior: schiţează camera şi compară diferitele tale opţiuni. Nu trebuie să fii priceput la desen, ci doar să ai răbdare, un creion şi o riglă. Toate schiţele tale 2D ar trebui să plece de la forma băii şi aspectele care sunt deja stabilite, precum fereastra, vasul de toaletă şi cada sau cabina de duş. Apoi, să ai diferite variante de mobilier pentru spaţiul rămas. Astfel, vei vizualiza mult mai bine opţiunile tale reale.

  1. Aspect coeziv

Atunci când alegi mobila pentru baie, nu este obligatoriu ca toate piesele să facă parte din acelaşi set, să fie realizate din aceleaşi materiale sau să aibă aceleaşi culori - cu toate că poate fi mai uşor pentru o persoană fără experienţă în amenajări interioare să obţină un aspect închegat atunci când optează pentru mobilier la set. Piesele de mobilier trebuie să funcţioneze împreună, atât ca aspect general, cât şi ca detalii. Mai mult, ele nu ar trebui să contrasteze prea tare cu instalaţii sanitare. Spre exemplu, încearcă să coordonezi ca stil, poate şi ca nuanţă, bateriile din baie cu mânerele dulapurilor.Sursă foto: UnsplashÎți recomandăm
Cada retro de mijloc Florida Venus New 155x73 cm
Dulap de baie cu uși și sertare Austral
Suport colțar cu trei polițe Wenko cu sistem de prindere Vacuum-Loc
Cabinet cu oglinda Silas
bestkids.ro
bestkids.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER