Calorifere din aluminiu - pret mic, caldura mare

Calorifere din aluminiu - pret mic, caldura mare


Caloriferele din aluminiu sunt o solutie ieftina si usor de utilizat pentru inlocuirea vechilor calorifere din fonta. Sezonul rece bate la usa. Instalatia de incalzire trebuie pregatita iar, in conditiile in care an de an costurile de incalzire cresc, este esential sa fim bine pregatiti.

vivre.ro
vivre.ro

Calorifere din aluminiu - pret mic, caldura mare - Poza 1

Caloriferele cu elementi din aluminiu

Caloriferele din aluminiu au un foarte mare avantaj: pretul mic in comparatie cu cele din otel sau din fonta. Atunci cand ne decidem sa cumparam astfel de produse, trebuie sa stim care sunt elementele de care trebuie sa tinem cont:
In primul rand, dimensiunea caloriferului. Pe piata se gasesc calorifere care se pot monta in orice spatiu. Masuratorile pe care trebuie sa le facem sunt:
- Inaltimea intre axe
- Inaltimea totala elementilor
- Grosimea profilului
- Grosimea fetei

Dupa aceea, foarte importanta este puterea calorica. Intrebati instalatorul ce putere calorica este recomandata pentru incaperea in care urmeaza sa fie montat caloriferul. Aceasta depinde de dimensiunea incaperii, de asezarea ei si de tipul de pereti si izolatie a acestora. Este foarte neplacut sa constatai ca ati montat un calorifer cu putere calorica prea mica sau prea mare...

Tineti cont de termenul de garantie. Caloriferele de calitate sunt garantate 15 ani, avand o durata medie de viata de 20 de ani.

ceste aspecte suntr atestate de certificatul de garantie pe care trebuie obligatoriu sa il primiti la achizitionarea produselor.

Pro si contra

Asa cum spuneam mai sus, sunt ieftine. La capitolul plusuri se pot enumera o buna rezistenta la presiune si fiabilitatea in conditii de temperaturi mari. In plus, caloriferele din aluminiu sunt foarte usoare si suporta puteri termice mari.

Aspectul exterior este placut, fiind disponibile in diverse culori, iar finisajul rezista foarte bine in timp indelungat.

La capitolul minusuri se pot mentiona durata de viata mai mica si necesitatea aerisirii destul de des.

somproduct.ro
somproduct.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER