Cum eliminam mirosul neplacut emis de aerul conditionat


Cum eliminam mirosul neplacut emis de aerul conditionat


Sfaturi utile | Publicat la 25 Mai 2012 | 3295 afisari


Se apropie zilele cu cele 35-40 de grade si probabil ai facut niste teste sau ti-ai adus aminte ca asta-toamna aerul tau conditionat emitea un miros dezagreabil. Nu intra in panica si nu suna la un magazin de electrocasnice pentru a lua unul nou.


Cum eliminam mirosul neplacut emis de aerul conditionat - Poza 1

Problema este mai comuna decat pare si nu inseamna ca aparatul de aer conditionat este stricat in mod iremediabil. Mirosul neplacut apare deoarece filtrele din aparat sunt murdare si nu numai. Pe elementii radiatorului si pe filtre, datorita combinatiei de umiditate, frig si intuneric, isi gasesc loc bacterii, germeni si ciuperci care in final se raspandesc in camera si, pe langa mirosul neplacut pe care il emana, pot provoca si diverse afectiuni precum bronsite, faringite sau alergii, foarte periculoase mai ales daca aveti copii.

Aerul conditionat trebuie sa fie intotdeauna curat, nu numai rece. Orice alta situatie inseamna ca este timpul sa cureti filtrele acestuia sau sa chemi echipa de specialisti. Multa lume nu stie, dar radiatorul si filtrele ar trebui curatate lunar in cazul locuintelor si chiar mai des cand aparatele de conditionat sunt amplasate in spatii pulblice.  Radiatorul aparatului de aer conditionat se poate curata si cu ajutorul unor sprayuri speciale ce se gasesc in comert.


Inainte de a diagnostica filtrele ca fiind cauza problemei, ai grija sa aerisesti camera foarte bine si sa identifici alte potentiale surse ale mirosului neplacut.  O data identificate filtrele ca problema principala, cea mai eficienta solutie este schimbarea acestora cu altele noi.

Spalarea filtrelor poate sa aiba efect limitat sau inexistent si poate sa duca la functionarea incorecta a aparatului de aer conditionat.  Acest fenomen apare atat la aparatele de aer conditionat din casa cat si la aerul conditionat de la masina, solutia fiind in ambele cazuri aceeasi: verificarea si curatarea filtrelor.

 Link-uri utile: conservam frigul, service la rece


Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.roAdauga comentariul tau
Despre Ciprian Paunica
Avatar Ciprian Paunica

Grafician la baza, membru fondator ANADEEA Advertising in anul 2005, initiator a nenumarate ..

Contact valeacascadelor.ro