Combinatii de gresie si faianta pentru o amenajare reusita

Combinatii de gresie si faianta pentru o amenajare reusita


Proiectul de amenajare a casei sau apartamentului este pe ultima suta. Printre cele mai importante aspecte pe care il luam in calcul este alegerea unei combinatii de gresie si faianta. Daca sunteti in impas, porniti de la coada la cap, adica de la rezultatul pe care vreti sa il obtineti. In functie de acest rezultat urmeaza sa alegeti combinatia cea mai reusita. Si, deloc de neglijat, informati-va, consultati reviste si cataloage de specialitate, cereti sfatul unui specialist.


Combinatii de gresie si faianta pentru o amenajare reusita

Aspectul locuintei, punctul de pornire

Alegerea celei mai reusite combinatii de gresie si faianta porneste de la aspectul general pe care doriti sa il aiba casa atunci cand va fi gata. Daca aveti clar stabilit acest sistem de referinta, alegerea va fi mult mai usoara.

Atunci cand faceti alegerea placilor ceramice, ganditi-va ca acestea trebuie sa se potriveasca intregii locuinte. Daca aveti in plan o amenajare in stil rustic, folositi gresie si faianta in culori aproape de lemn; daca doriti o casa eleganta, sobra, mergeti pe combinatii de culori neutre: alb, negru, gri. Daca, din contra, doriti un aspect modern, tineresc, alegeti combinatii mai indraznete: rosu, albastru, verde, galben, portocaliu. Deloc de neglijat, alegeti chitul de rosturi potrivit si un adeziv pentru gresie si faianta de calitate.

Combinatii de gresie si faianta

Asa cum spuneam, aspectul general al locuintei este cel care ne va indica combinatiile de gresie si faianta potrivite. Va propunem mai jos trei sugestii, pentru trei tipuri de amenajari.

Locuinta cu aspect sobru. In acest caz, cea mai indicata varianta este sa combinati alb cu negru sau gri. Chiar daca aspectul sobru pare rigid, puteti sa va folositi din plin imaginatia: placi de gresie alba si neagra, montata alternativ in stil tabla de sah asortata cu faianta alba. Sau gresie neagra, mata, asortata cu faianta alba a carei monotonie o puteti sparge prin montarea unui brau de listuri decorative pe nuante de gri. Daca incaperea este prea rece, o puteti incalzi prin accesoriile si decoratiunile interioare: tablouri, oglinzi, mobilier, plante.

Locuinta cu aspect modern. Alegeti combinatii de culori puternice, care vor crea un aspect vesel, dinamic. De exemplu, va recomandam gresia verde praz combinata cu faianta galben pai. Sau rosu intens cu portocaliu deschis. Si intr-un caz si in celalalt, nu uitati de listuri (placi ceramice decorative, cu modele deosebite). Toti producatorii propun la fiecare model de gresie si faianta si listuri asortate. Acestea vor capta atentia, transforamdu-se in obiecte de decor. Ca un sfat in plus: se poarta asimetria. Puteti sa va jucati in voie cu placile ceramice, puteti crea pete de culoare in zone vizibile, puteti alterna montarea placilor pe orizontala cu cea pe verticala.

Locuinta cu aspect rustic. Si in cazul acestui tip de amenajare aveti de unde alege. Placile ceramice care imita lemnul, piatra de rau, marmura sau parchetul sunt deja o prezenta importanta pe rafturile magazinelor de profil. In cazul aspectului rustic, foarte importante sunt mobilierul si accesoriile. Pentru a nu cadea in plasa spatiilor prea incarcate, limitati-va la placari ceramice simple, uniforme. Natura nu ofera distonante majore pe spatii mici drept pentru care armonia este cea mai importanta. Ca paleta coloristica, va recomandam placile ceramice maro, bej sau crem.

Informati-va, consultati reviste sau cataloage de specilitate

Pe piata sunt suficient de multe reviste de specialitate care va pot inspira. Diferenta intre placile vazute pe raft, expuse in magazine, si amenajarile prezentate in aceste publicatii este majora: in vreme ce in primul caz puteti doar intui care va fi aspectul final, in cel de-al doilea vedeti montata gresia si faianta, puteti decide care dintre combinatiile vazute este cea mai potrivita gusturilor dvs.

De asemenea, toti producatorii care se respecta au pe site-urile proprii cataloage de prezentare. In aceste cataloage, pe langa oferta concreta si datele tenhice, puteti vedea modele si combinatii propuse de designeri profesionisti. Este o sursa foarte buna de inspiratie, deci nu ezitati in a o folosi.

Cautati ofertele si promotiile producatorilor de adezivi pentru faianta si gresie. Alegerea calitatii in detrimentul pretului poate insemna o durata de viata de doua ori mai mare a placarilor proaspat efectuate.

somproduct.ro
somproduct.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER