Cand toata lumea ingheata, bancile par hotarate sa dezghete creditarea

Cand toata lumea ingheata, bancile par hotarate sa dezghete creditarea


ValeaCascadelor.ro | Știri

23 Ian 2010 | 22 afisari

Pana si cei care anul trecut n-au mai dat un leu imprumut revin cu oferte pentru persoanele fizice. Dobanzile au scazut in ultimele luni si au ajuns la nivelul din 2008, dinaintea crizei.

bonami.ro
bonami.ro


Bancile isi intorc fata la noi, pentru ca statul va avea mai putina nevoie de ele. Pana acum, Ministerul Finantelor se imprumuta de la bancheri cu dobanzi mari pentru a plati salariile si pensiile, insa, curand, vin miliardele de la FMI si Comisia Europeana. Asa ca finantistii incearca sa isi plaseze banii la vechii clienti, adica populatia si firmele.

Un recent studiu de piata arata insa ca doar un roman din 10 mai este dispus sa se indatoreze. Brokerii de credite spun ca multe banci care au oprit creditarea anul trecut au revenit pe piata cu idei noi. Asa ca cele mai ieftine imprumuturi ipotecare in euro se pot obtine la dobanzi de sub 6%, iar cele de nevoi personale fara ipoteca pentru dobanzi care variaza intre 14 si 19%.

Sunt si romani care au gasit in posta scrisori prin care li se transmite ca banca la care au un card de salariu le poate face o supriza, precum credite ipotecare pentru achizitionarea de locuinte.

Deocamdata, statul este inca principalul client al bancilor, dar lucrurile se vor schimba curand.

SURSA: zf.ro

perdele-online.ro
perdele-online.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER