Tehnici inovatoare de constructie a locuintei

Tehnici inovatoare de constructie a locuintei


Ultimii ani au revolutionat metodele de construire a caselor, iar multe materiale si tehnici noi folosite sunt mai ieftine decat cele clasice, mai durabile si usor de intretinut. Diferite modalitati tehnice aparute in ultima vreme au menirea de a asigura un termen de executie rapid si cu costuri mici, dar si durabilitate si protectie.


Tehnici inovatoare de constructie a locuintei - Poza 1

Una din tehnicile inovatoare care s-a bucurat de un real succes este cea a caselor pe structura de lemn, realizata din panouri OSB, cu izolatie interioara si exterioara.

„Costurile unei astfel de constructii, comparate cu cele suportate de investitor in cazul unei case din caramida, sunt chiar si cu pana la 50% mai mici, iar timpul de executie se reduce, practic, pana la doua-trei luni", spune Cezar Filip, consultant in amenajari interioare.

Facturi mai mici la intretinere

De asemenea, contrar unor prejudecati, constructiile respective au dovedit ca sunt durabile, perfect izolate termic si fonic, dar si mai usor de intretinut.

Pentru diferite climate din tara noastra sunt necesare grade de izolare termica diferite si, in consecinta, diverse grosimi ale stratului de vata minerala.

„Daca veti folosi grosimi mai mici, desi pretul constructiei este micsorat, in viitor costurile pentru incalzire vor creste", precizeaza consultantul.

Cheltuielile necesare unei izolatii termice suplimentare se amortizeaza rapid, in maximum doi ani, prin diminuarea cheltuielilor energetice. De asemenea, ca o specificatie tehnica, o structura cu dulapii distantati la 610 milimetri produce scaderea cheltuielilor energetice cu cel putin 5% fata de structura avand dulapii distantati la 410 milimetri. Este bine cunoscut ca pierderile termice dintr-o casa se realizeaza prin mai multe mecanisme. Pierderile de caldura prin transfer, convectie si radiatie sunt mult mai mici comparativ cu cele care apar atunci cand casa nu este etansa si aerul cald se pierde in exterior.

CITESTE MAI MULT PE: adevarul.ro

Citeste și alte articole din: 

aqualine.ro/
aqualine.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2023 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER