Cash sau imprumut? Cum iti cumperi electrocasnicele?

Cash sau imprumut? Cum iti cumperi electrocasnicele?


Ai nevoie si bugetul nu iti permite sau iti doresti si inca nu ai strans suficient de multi bani? Nu o data te afli in situatia aceasta atunci cand este vorba de achizitionarea unui produs electrocasnic. Ai doua variante: sa cumperi „acum” cu bani imprumutati ori cu ajutorul unui credit sau sa astepti pana cand vei strange suma de care ai nevoie.


Cash sau imprumut? Cum iti cumperi electrocasnicele?

Daca trebuie sa cumperi pentru ca ai cu adevarat nevoie, cel mai probabil vei alege prima varianta. Cand este vorba de un frigider sau o masina de spalat, este destul de complicat sa astepti 3, 4 sau 6 luni. Beneficiile pe care ti le aduce un astfel de aparat electrocasnic cumparat imediat sunt cu siguranta mai mari decat costul suplimentar pe care il platesti in cazul unui credit, de exemplu.

Sunt insa si cazuri cand nevoia nu este stringenta dar, pur si simplu, ai vrea sa inlocuiesti televizorul cel vechi sau frigiderul care face cam mult zgomot. Ce varianta sa alegi?

- A te imprumuta poate fi uneori mai eficient. Chiar daca platesti in total o valoare mai mare, este posibil sa economisesti timp sau energie. De exemplu, daca ai un laptop sau calculator care se misca foarte greu si pe care il folosesti in munca ta, cu siguranta este mai costisitor sa pierzi timpul asteptand sa ruleze anumite programe decat sa platesti 10-20 sau 50% in plus printr-un imprumut.

- O oferta speciala, poate justifica impulsul de a cumpara „acum”, cu bani imprumutati. Probabil ca atunci cand vei avea banii necesari cash, produsul respectiv va fi mult mai scump.

A astepta se poate dovedi de multe ori decizia inteleapta.

- Daca vrei sa cumperi un gadget, un produs varf de linie, gandeste-te de doua ori inainte de a te imprumuta. Pe langa faptul ca banii sunt mai scumpi daca apelezi la un credit, produsul respectiv il poti gasi cu siguranta mai ieftin peste cateva luni sau un alt varf de gama va aparea probabil cam la acelasi pret atunci cand ai banii disponibili.

- Nu trebuie sa te intinzi mai mult decat iti este plapuma. Inainte de a te imprumuta, gandeste-te daca poti rambursa banii respectivi. Probabil produsul sau oferta  vor fi disponibile si peste cateva luni.

- In cazul unui imprumut, este mai dificil sa returnezi produsul si sa anulezi creditul sau imprumutul. Fie ca nu esti sigur pe ceea ce vrei sa cumperi ori ca nu esti sigur cat de serios este producatorul sau vanzatorul, mai degraba asteapta pana cand ai banii cash. Un imprumut va face lucrurile mai dificile.

In orice situatie, daca nu ai banii suficienti si nici o nevoie stringenta, trebuie sa te gandesti daca beneficiile sau plusul de valoare aduse de produsul sau serviciul achizitionat sunt mai mari decat riscurile si costurile suplimentare implicate de un imprumut.

geekmall.ro/
geekmall.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR