Centrala termica cu lemne versus centrala pe gaz

Centrala termica cu lemne versus centrala pe gaz


Costul instalatiilor, durata lor de viata, pretul combustibilului, dar si usurinta in operare a centralei sunt elemente care trebuie luate in calcul. Cand decideti sa va achizitionati un tip de centrala termica pentru casa, cantariti cu foarte multa atentie toate detaliile, data fiind investitia ridicata. Fiti foarte atenti si la problemele in operare cu care s-au confruntat alti posesori de centrale similare celei pe care o doriti, si aici o cautare pe forumuri dedicate tematicii va poate raspunde la multe intrebari.

lotusland.ro
lotusland.ro

Centrala termica cu lemne versus centrala pe gaz - Poza 1

Mai jos, va prezentam o comparatie de baza intre o centrala pe gaz conventionala sau in condensatie si cazane pe lemn cu gazeificare sau care functioneaza cu peleti.

„La o casa de circa 200 de metri patrati utili, estimam un necesar termic cuprins intre 15 si 20 kW, doar pentru incalzire. Daca se doreste si prepararea apei calde menajere, pentru consumul mediu zilnic a circa patru persoane, recomandarea merge spre o putere instalata de circa 25 kW”, potrivit reprezentantilor Viessmann Romania.

Lemnul, cel mai ieftin


Cantitatea de combustibil consumat depinde de multi factori - gradul de izolare a casei, temperatura de afara, suprafetele vitrate, inaltimea planseelor etc., dar pentru o luna de iarna a fost calculata o medie a consumului de energie la 6.000 kWh, conform datelor companiei.

Atentie la calitatea peletilor!


Arderea peletilor asigura un randament mai ridicat (in jur de 90%), iar pretul unei instalatii poate depasi 15.000 de euro. Oferta de pe piata este bogata, dar nu toti sunt multumiti: „Spre deosebire de ce scrie in prospect, ca-ti asigura independenta prin automatizare centrala ajunge sa se blocheze de cateva ori pe zi”, spune Vali D.

Durata de viata a cazanelor pe lemn este intre 5 si 12 ani.

Incalzire electrica prin pardoseala


Potrivit unui studiu realizat de compania Amass Integral Solutions, incalzirea electrica prin pardoseala poate fi mai ieftina decat cea prin sistem centralizat sau pe gaze.

Astfel, la o garsoniera de 38 de mp utili, factura pe cele trei luni de iarna, in care s-a folosit incalzirea in pardoseala, a fost de aproximativ 550 de lei, in timp ce la acelasi tip de garsoniera, dar incalzita termic, factura la intretinere pe aceeasi perioada a fost de circa 720 de lei.

CITESTE MAI MULT PE: evz.ro
aranjareamesei.ro
aranjareamesei.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2021 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER