Amenajari baie: finisaje deosebite


Amenajari baie: finisaje deosebite


Sfaturi utile | Publicat la 22 Mar 2010 | 11249 afisari


Designul de interior reprezinta o lume aflata intr-o permanenta schimbare. Neincetat apar noi tendinte ca urmare a evolutiei si a inerentei nevoi de inovatie. Astfel, producatorii de produse pentru amenajari baie ne ofera an de an noi solutii, noi alternative.


Amenajari baie: finisaje deosebite - Poza 1

Baia este o functiune a locuintei care, de-a lungul timpului, a cunoscut schimbari semnificative. La acest moment, tendinta cea mai pregnanta privitoare la ea este aceea de a o considera nu numai un spatiu strict functional dedicat intretinerii, ci si un spatiu de relaxare, un spatiu foarte frumos amenajat. Solutiile de ambientare dedicate baii sunt supuse acestui considerent asa incat la acest moment ele sunt in primul rand adaptate conditiilor specifice zonei de baie si in al doilea rand "arata foarte bine" tocmai pentru a crea o atmosfera propice starii de bine, de relaxare.

Vom face referire in rubrica noastra la solutii de acest gen, din categoria finisajelor pentru baie. O alternativa la acoperirile ceramice, respectiv lambriurile, placarile cu pluta, lemn si HPL. Toate aceste materiale sunt special tratate astfel incat sa reziste la gradul mare de umiditate care se produce in bai.

Lambriuri  din pvc

Astfel de placari se pot dovedi de un real folos atunci cand vreti sa va redecorati baia, dar nu dispuneti de un buget sau de o perioada de timp foarte mare.

Fata de lambriul clasic realizat din lemn sau din MDF, acesta prezinta rezistenta la umiditate de pana la 100%, si nu intretine arderea. Celulele de aer de 6, 8 sau 10 mm grosime aflate in structura lui, fac din acest lambriu un bun izolator termic si fonic. Este rezistent la agenti chimici si biologici, la oxidare, putrezire sau coroziune, nu este toxic si poate fi reciclat in totalitate. Spre deosebire de faianta este considerat a fi o suprafata calda care poate fi usor inlocuita in caz de avarie.

CITESTE MAI MULT PE: jurnalul.ro


Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.ro


Tag: Amenajari baieAdauga comentariul tau
Despre Ciprian Paunica
Avatar Ciprian Paunica

Grafician la baza, membru fondator ANADEEA Advertising in anul 2005, initiator a nenumarate ..

Contact valeacascadelor.ro