Accesorii pentru parchet

Accesorii pentru parchet


Cand ne hotaram sa montam parchet in casa sau apartament, trebuie sa luam in calcul ca, pe langa parchetul propriu-zis, avem nevoie si de accesorii. Magazinele din Valea Cascadelor va ofera o gama completa de accesorii pentru o montare perfecta, fara cusur, a parchetului.

foglia.ro
foglia.ro

Accesorii pentru parchet - Poza 1

Aici gasiti toata gama de accesorii pentru parchet, la cele mai convenabile preturi, incepand cu folie PEE, plinta MDF si PVC, adezivi, si completand cu profile de trecere si silicon universal. Sa vedem asadar care sunt principalele accesorii pentru parchet.

Izofloor. Se monteaza sub placile de parchet. Izofloorul reprezinta polistiren extrudat, foarte bun izolator termic si fonic, cu o mare densitate ce atenueaza zgomotul pasilor. Are rol important importiva umiditatii si atenuarea micilor denivelari ale sapei. Poate avea grosime 3mm si 6mm.

Folie PEE. Pentru montarea parchetului laminat este recomandata folia PEE de 2 mm grosime. Rolul foliei PEE este antifonic si anticondens, fiind un bun izolator termic. Pentru suprafete cu umiditate mai ridicata se recomanda utilizarea mai intai a unei folii de celofan de 1 mm.

Plinta. Plinta este un accesoriu foarte important, care are atat un rol estetic cat si unul functional. Rolul estetic este acela de a face trecerea de la perete la parchet placuta ochiului. Din punct de vedere functional, plinta poate fi folosita drept canal pentru cablurile insirate prin casa (telefonic, cablu tv, internet).
In afara de plinta din lemn masiv, folosita pentru parchetul clasic, pentru parchetul laminat exista plinta MDF si plinta PVC. Plinta poate fi fixata prin cleme (4 pe plinta), in mod direct prin suruburi sau cu ajutorul siliconului sau a altor adezivi. Pentru conectarea plintelor avem o gama completa de conexiuni: coltar interior/exterior, legatura plinta, capat plinta dreapta/stanga si cleme de fixare.

Adezivi pentru parchet. Parchetul destinat spatiilor comerciale se monteaza obligatoriu cu adeziv. Un tub de adeziv de 500 grame este suficient pentru 18-20 mp iar un tub de 750 grame este suficient pentru o suprafata de 28-30 mp. Adezivul este pe baza de aracet si alte compozitii chimice, devenind transparent cand se usuca.

Profile de trecere. Profilele de trecere se utilizeaza la departajarea dintre camere, putand face trecerea de la parchet la parchet sau de la parchet la alt tip de pardoseala, cum ar fi gresia. Profilele de trecere se monteaza de cele mai multe ori sub usi dar pot fi folosite si in incaperile in care cei mai indrazneti dintre noi combina faianta cu parchetul (baie, bucatarie).
chilipirul-zilei.ro/
chilipirul-zilei.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2021 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER