Afla cum poti sa incasezi despagubiri cind ENEL iti prajeste electrocasnicele

Afla cum poti sa incasezi despagubiri cind ENEL iti prajeste electrocasnicele


Enel, furnizorul de electricitate la nivelul Capitalei, este primul printre companiile reclamate de bucuresteni la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor. Printre motivele de nemultumire se numara si defectarea aparatelor electrocasnice in urma intreruperilor frecvente de curent.


Afla cum poti sa incasezi despagubiri cind ENEL iti prajeste electrocasnicele

Procedura de recuperare a banilor pentru aparatura defectata de fluctuatiile de tensiune este destul de anevoioasa și de durata, potrivit prevederilor legale in vigoare. Astfel, daca frigiderul, masina de spalat, plasma, combina muzicala sau cuptorul cu microunde nu mai functioneaza dupa intreruperi frecvente de curent, cind alimentarea se reia la o tensiune prea mare, clientii Enel trebuie sa anunte compania in termen de maxim trei zile de la producerea socului de tensiune.

“Potrivit legislatiei romanesti (HG 1007/2004 – Regulamentul de Furnizare a Energiei Electrice) si a contractelor incheiate cu consumatorii casnici, furnizorul de energie electrica este obligat sa plateasca despagubiri consumatorului, in cazul deteriorarii unor receptoare electrice, in anumite conditii. Astfel, despagubirile se platesc titularului de contract daca, din vina dovedita a furnizorului, in instalatiile electrice au aparut tensiuni mai mari decit cele admise de normele tehnice in vigoare”, au transmis reprezentantii Enel Romania la solicitarea B365.ro.

Conform sursei citate, in cel mult trei zile, abonatul trebuie sa anunte in scris furnizorul de curent ca electrocasnicele s-au stricat, Enel avind obligația sa verifice daca sesizarea bucureșteanului este sau nu intemeiata. In cazul in care reclamația se confirma, clientul poate duce aparatura la reparat.

“Consumatorul trebuie sa prezinte furnizorului chitantele prin care sa dovedeasca faptul ca reparatiile facute la receptoarele electrocasnice deteriorate au fost facute de o unitate autorizata sa faca astfel de reparatii. Chitantele trebuie prezentate furnizorului in termen de 60 de zile de la aparitia socului de tensiune care a produs deteriorarea si, pe baza lor, se va achita contravaloarea reparatiilor”, au menționat oficialii Enel.

Pentru a se vedea insa cu banii in mina, pagubitul trebuie sa fie capabil sa demonstreze ca a cumparat aparatele electrocasnice intrucit Enel poate solicita consumatorului documente prin care sa dovedeasca dreptul de proprietate asupra aparaturii din casa, care s-a stricat in urma fluctuațiilor de tensiune.

Dupa ce este formulata cererea de despagubire, furnizorul verifica si daca receptoarele defecte sunt omologate si au fost alimentate corect cu energie electrica, conform prescriptiilor tehnice in vigoare, au specificat reprezentanții companiei de electricitate.

Sursa: realitatea.net
flanco.ro/
flanco.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER